Rubix breidt Benelux flowcapaciteit uit met overname Bedu Pompen

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Rubix breidt Benelux flowcapaciteit uit met overname Bedu Pompen

Rubix heeft Bedu Pompen overgenomen, een specialistische leverancier van industriële vloeistofpompen in de Benelux.

Bedu Pompen, opgericht in 1981, is een toonaangevende leverancier van industriële vloeistofpompen met een breed productaanbod en een sterke positie in de chemische-, voedingsmiddelen-, algemene industrie en de afvalwaterbranche. Met het team van 35 medewerkers realiseerde Bedu een omzet van circa € 10M in 2020.

De huidige aandeelhouders zullen het bedrijf blijven leiden, waarbij Marco Breunissen de rol van Business Unit Manager zal opnemen en rapporteert aan Bjorn Emonts (Rubix Director Fluid Power & Flow) en Ron Bijen de Operations Manager zal blijven.

In een reactie op de overname zegt Paul Van Der Rest, CEO Rubix Benelux & Nordics: “Ik ben verheugd mijn nieuwe collega’s van Bedu Pompen te mogen verwelkomen in de Rubix-familie. Deze acquisitie zal onze capaciteiten in onze Flow divisie verder ontwikkelen, voortbouwend op onze eerdere acquisities van EFC (Filtratie) en Geeve (Hydrauliek). Met zijn sterke aanwezigheid in het industriële-, en afvalwatersegment is dit een natuurlijke uitbreiding van het aanbod dat we aan onze bestaande klantenkring doen voor industrieel onderhoud, reparatie en revisie.”

Marco en Ron vullen aan: “Deze overeenkomst is een geweldige kans voor ons om de ontwikkeling van het bedrijf voort te zetten en verder te bouwen op ons succesvolle trackrecord. Door onze technische expertise te combineren met de leidende marktpositie van Rubix in de Benelux, heeft Bedu Pompen aanzienlijke groeimogelijkheden in het verschiet”.

Over Rubix
Rubix is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -diensten. Het is ontstaan uit de fusie van IPH en Brammer in 2017, na de overname van Brammer door Advent International. Vanuit meer dan 800 locaties in 22 landen helpen 8.000 medewerkers een topassortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 220.000 klanten. Het bedrijf had in 2020 een gezamenlijke omzet van € 2,4 miljard en is de Europees nummer één distributeur van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, pneumatiek, verspaning, gereedschappen en veiligheidsartikelen. Voor meer informatie: www.rubix-group.com

Over Bedu
Bedu, opgericht in 1981, is een toonaangevende leverancier van industriële vloeistofpompen en aanverwante artikelen en onderdelen. Het bedrijf is gevestigd in Heteren (NL) en heeft een tweede verkooplocatie in Sint-Niklaas (België). Bedu is gespecialiseerd in het leveren van een brede range vloeistofpompen die worden ingezet in de chemische-, voedingsmiddelen-, algemene industrie en in de afvalwaterbranche.
Het team van 35 medewerkers heeft jarenlange ervaring met het brede productengamma van Bedu en met deze opgebouwde kennis zijn zij altijd in staat de beste (vloeistof)oplossing te bieden aan haar klanten. Voor meer informatie: www.bedu.nl

Geschreven door

Logo van:Rubix breidt Benelux flowcapaciteit uit met overname Bedu Pompen

Bedu Pompen B.V.

Bedu Pompen Bedu Pompen is leverancier van industriële vloeistofpompen en pompen voor de afvalwatermarkt. Bedu Pompen is een zelfstandige organisatie, opgericht in 1981, met het hoofdkantoor in Heteren en een nevenvestiging in... Lees meer