Rinstrum indicatoren: veelzijdiger wordt het niet!

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
68 bekeken 22 mei 2023
Rinstrum R420
Rinstrum R420 | Foto: Rinstrum

Dat de indicatoren van Rinstrum geroemd worden in de wereld van industriële wegingen is niet zonder reden. Ze staan bekend om hun veelzijdigheid, innovatieve modulaire ontwerp, hoge betrouwbaarheid, betaalbaarheid en goede prestaties. Maak kennis met vier van de meest gebruikte Rinstrum indicatoren en drie upgrade-mogelijkheden die vaak worden toegepast in de solids-procesindustrie.

De Rinstrum R400-serie: zeer veelzijdige indicatoren

R420. De Rinstrum R420 is een indicator met een behuizing van ABS-kunststof en kan zowel los als ingebouwd worden gemonteerd. Dit model is geschikt voor gebruik in stof- en vuilarme omgevingen.

R423. De Rinstrum R423 is een indicator van roestvrij staal en is ontworpen voor inbouwtoepassingen. De indicator heeft een gladde voorzijde en is voorzien van speciale toetsenfolie, waardoor het reinigen eenvoudig is en het geheel er strak uitziet. De R423 wordt vooral toegepast in de voedingsindustrie.

R427. De Rinstrum R427 heeft een behuizing van roestvrij staal en is voorzien van een (bureau)standaard.

R457. De Rinstrum R457 is standaard voorzien van USB-poorten en een Ethernet-aansluiting, waardoor het niet nodig is om kabeldoorvoeren te gebruiken om randapparatuur zoals printers, scanners en toetsenborden aan te sluiten. De R457 wordt geleverd met een Lua-module, waarmee de indicator vrij programmeerbaar is en geschikt is voor vrijwel elke denkbare weegtoepassing en -functie. Bovendien is er sprake van een soepele data-uitwisseling en integratie met uw randapparatuur.

De indicatoren uit de R400-serie hebben de volgende standaardkenmerken

 • Ondersteuning voor de programmeertaal Lua (voor de R420, R423 en R427 is een aparte module vereist).
 • Ingebouwde RS232/RS485 poorten.
 • LCD met 4 alfanumerieke displays en led backlights.
 • Opties voor AC en DC.
 • Vier aansluitingen voor negen verschillende optionele kaarten.

Optionele modules

Dankzij het modulaire ontwerp van de Rinstrum 400-serie indicatoren kunt u extra functionaliteiten toevoegen naar behoefte. Hieronder vindt u een overzicht van veelgebruikte modules:

 • Analoge communicatie-module:
  Deze module zet het gewichtssignaal om naar mA of V. Als de analoge weegschaal 0 kg aangeeft, levert de analoge interface 4 mA of 0 V, en bij maximale belasting 20 mA of 10 V. Deze module is onmisbaar voor gebruik in processystemen die werken met een analoge input.
 • Vrij programmeerbare Ethernet-module:
  Deze functionaliteit is al geïntegreerd in de R457. Met deze module kunnen de andere modellen uit de R400-serie ook een Ethernet- en USB-poort krijgen. Met behulp van de Lua-programmeertaal kunnen communicatieprotocollen worden opgesteld om het werkproces verder te stroomlijnen. Deze module maakt het ook mogelijk om webinterfaces aan te passen, zodat gebruikers hun bedrijfsprocessen altijd en overal kunnen monitoren op elk gewenst (mobiel) apparaat.
 • I/O-module:
  De I/O-module beschikt over 8 I/O’s waarmee processen op elkaar kunnen worden afgestemd. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij het openen en sluiten van kleppen of het aansturen van meng- en roerwerken bij het doseren en wegen van solids. Met deze module wordt de indicator effectief een PLC. Rinstrum-indicatoren kunnen worden uitgerust met maximaal 32 I/O’s.

Efficiëntere weegprocessen met Rinstrum

ABW heeft veel ervaring met de indicatoren (en overige toebehoren) van Rinstrum. Naast losse verkoop koppelt ABW uw Rinstrum indicator desgewenst aan uw huidige netwerk- en communicatiesysteem. Zo heeft u nergens meer omkijken naar!

Bekijk Rinstrum indicatoren bij ABW icon.arrow--dark

Geschreven door

AB weegtechniek

Lees meer