Quattroflow doseerpompen leverbaar met geïntegreerde pompcontroller

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Quattroflow doseerpompen leverbaar met geïntegreerde pompcontroller
Article image of: Quattroflow doseerpompen leverbaar met geïntegreerde pompcontroller

De Quattroflow (QF) hygiënische viervoudige membraanpompen zijn sinds kort leverbaar met de nieuwe innovatieve Q-Control optie. Q-Control is een geïntegreerde pomp controller, die speciaal ontworpen is voor de geautomatiseerde aansturing van deze unieke range doseerpompen.

Geen externe PLC
De nieuwe Q-Control functie is leverbaar met de QF30, QF150, QF 1200, QF 2500 en QF4400 Quattroflow membraanpompen.

Q-Control wordt toegepast voor de aansturing van de pompsnelheid om een voorgeprogrammeerde flow en/of druk automatisch te bereiken. De optionele feature is volledig in de pomp geïntegreerd en maakt het gebruik van een ingewikkelde externe PLC overbodig.

Tot 3 sensoren
De optionele pomp controller maakt het mogelijk om tot maar liefst 3 druk- en/of flow-sensoren direct aan de doseerpomp te koppelen. Hierbij is er geen aparte stroomaansluiting nodig. De sensoren worden namelijk via de pomp van stroom voorzien.

Slimme ingebouwde functies
In de Q-Control optie zijn een aantal belangrijke functionaliteiten ingebouwd.

–> Met de slimme Autotune functie kunnen de juiste PID-parameters automatisch bepaald worden.
–> De dispensing-functie geeft de mogelijkheid om een gekozen hoeveelheid van de verpompte vloeistof automatisch af te vullen.
–> Q-Control biedt ook een Alarm-functie. Hiermee wordt het pompsysteem automatisch uitgeschakeld bij het bereiken van een voorgeprogrammeerde kritische druk en/of capaciteit.

Dataloggen
Voor de externe controle van de pomp en de toegang tot alle systeem-data is de Quattroflow doseerpomp voorzien van een RS 485 Modbus communicatie-port.
Ook kan het pompsysteem op afstand bediend worden en behoort het loggen van data en trends tot de mogelijkheden.

Uniek werkingsprincipe
De Quattroflow doseerpompen zijn uitgerust met 4 membranen. Het werkingsprincipe is gebaseerd op de werking van een menselijk hart. Deze unieke technologie staat garant voor een hoge doseernauwkeurigheid tot wel 0,5%. Bovendien zorgt de uitgekiende overbrenging voor een pulsatiearme flow en de zachte behandeling van kwetsbare vloeistoffen.
De membraanpompen voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Alle modellen zijn geschikt voor CIP-reiniging op volle capaciteit. De doseerpompen hebben voldoende capaciteit om de CIP-reiniging van pomp en leidingwerk voor hun rekening te nemen.

In de voedingsmiddelen-, cosmetische en algemene hygiënische industrie worden de Quattroflow pompen geleverd door Spin Pompen B.V. uit Assen.

Ontdek de Q-Control optie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Quattroflow doseerpompen leverbaar met geïntegreerde pompcontroller

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer