OS1 completeert Alfa Lavals range schroefspindelpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: OS1 completeert Alfa Lavals range schroefspindelpompen

Klein is mooi. Neem nu de nieuwe, compacte Alfa Laval Twin Screw-pompen met een lager debiet – een uitbreiding van ons huidige assortiment hygiënische schroefspindelpompen.Lagere stroomsnelheden en lage pulsatie zorgen voor een betere nauwkeurigheid bij verwerkings- en productietoepassingen, zoals doseren en afvullen. Dit opent een hele reeks nieuwe mogelijkheden.

Deze hygiënische pomp is nu verkrijgbaar in 12 verschillende modellen, gebaseerd op 4 bouwgroottes met elk 3 schroefspindel opties.Hiermee dekt deze een totaal bereik 0.1-190 m³/h en kan product verpompt worden met vaste delen tot wel 43 mm groot zonder deze te beschadigen.

Grotere procesflexibiliteit en kostenbesparingen
Net als alle Twin Screw-pompen van Alfa Laval blinken deze kleine, maar krachtige nieuwe modellen uit in multifunctionele toepassingen, zowel voor productoverdracht als voor Cleaning-in-Place (CIP). Hierdoor zijn er geen aparte CIP-pomp en bypass-leidingen meer nodig.

Hogere productkwaliteit met vrijwel pulsvrije werking
Uitstekende verwerking van vaste stoffen is een van de opvallende kenmerken van de dubbele schroefpomp. De lage pulsatiekarakteristieken verminderen het risico van productbeschadiging, waardoor de productkwaliteit verbetert. Het is een uitzonderlijke keuze voor hygiënische toepassingen waarbij een lage afschuifsnelheid is vereist voor het verpompen van gevoelige, schurende en hoog- en laagviskeuze vloeistoffen met grote vaste deeltjes in de zuivel-, voedingsmiddelen-, dranken- en huishoudelijke verzorgingsindustrie.

Waarom de Twin Screw met lager debiet?
Hygiënische productoverdracht en CIP in één pomp
Laag debiet en zachte, vrijwel pulsatievrije werking
Uitstekende verwerking van grote vaste stoffen
Onderhoudsvriendelijk, roestvrijstalen ontwerp met “front loading” cartridge-afdichting

Geschreven door

SKS Siersema Komponenten Service BV

SKS is een onafhankelijke adviseur, die geen ander belang heeft dan zijn klanten in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie producten te leveren die hen in staat stellen om beter te presteren.... Lees meer