Open dag Starcker Factory is een daverend succes

35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Open dag Starcker Factory is een daverend succes

Om studenten, monteurs en zij-instromers een vliegende start te laten maken in de procestechniek, riepen Flowfirm en Van Doren Engineers ‘Starcker Factory’ in het leven. Deze innovatieve limonadefabriek aan de Doornhoek in Veghel, waar werk-leerstudenten hun kennis in de praktijk gaan brengen, maakte afgelopen weekend zelf óók een vliegende start. Zo’n zevenhonderd mensen bezochten de open dag van Starcker Factory.

Met een druk op de rode knop opende wethouder Jan Goijaarts (gemeente Meierijstad) Starcker Factory op vrijdagavond 4 november, tijdens de feestavond voor genodigden. “Op dit initiatief van Flowfirm en Van Doren Engineers zijn we als gemeente zeer trots”, aldus Goijaarts. “Door op deze plek de brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, sluiten het onderwijs en de arbeidsmarkt nóg beter op elkaar aan.”

Limonade met smaak van zure matten
Een dag na de officiële opening was iedereen welkom om de inspirerende fabriek in Veghel met eigen ogen te zien. Daar gaven zo’n zevenhonderd mensen gehoor aan. Georganiseerde rondleidingen, technische demonstraties, foodcorner: er was voor ieder wat wils. De jongste bezoekers vermaakten zich in de speciale kidscorner met springkussen, knutseltafel en kennisquiz. “Het was een daverend succes”, blikt Academy Manager Jan Klein Hulze terug. “We zijn erg blij met de aandacht voor ons initiatief.” Niemand ging met lege handen naar huis; voor iedere bezoeker stond er een flesje limonade met de bijzondere smaak van zure matten klaar, een eigen recept van Starcker Factory.

Werk-leertrajecten in 2023 van start
De komende periode treft het team van Starcker Factory de voorbereidingen voor de werk-leertrajecten, die in maart 2023 van start gaan. Hierbij ligt de focus op elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Jan Klein Hulze: “We hebben al diverse aanmeldingen en ik weet zeker dat door afgelopen weekend de interesse van nóg meer mensen gewekt is.”

Aanmelden voor Starcker Factory
Aanmelden voor de vakopleiding is nog steeds mogelijk. Jan Klein Hulze: “Motivatie staat in onze trajecten voorop. Verder is een vmbo-diploma voldoende om in te stappen.” Kijk voor meer informatie over de opleiding op de website (:arrow_right:️ rechts) of neem contact op met Jan Klein Hulze via 06 – 45 49 48 84.

www.starckerfactory.nl icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Open dag Starcker Factory is een daverend succes

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer