Nieuwe PCM HyFeed Moineau pomp wint EHEDG Award

18 april 2023
Article image of: Nieuwe PCM HyFeed Moineau pomp wint EHEDG Award

Spin Pompen introduceert de nieuwe HyFeed excentrische wormpomp met hopperinlaat van fabrikant PCM. Deze innovatieve CIP-reinigbare pomp werd onlangs in Frankrijk met de Hygienic Design Award van de EHEDG commissie onderscheiden. De HyFeed weet het verpompen van (hoog)viskeuze, pasteuze of kleverige voedingsmiddelen uitstekend te combineren met de strengste hygiëne-eisen. Dit maakt deze alleskunner ideaal voor uiteenlopende branches, van de groenten- en fruitverwerkende tot de cosmetische industrie.

EHEDG-Award
Zoals de eerder gelanceerde Easyfeed oplossing maakt de HyFeed gebruik van de betrouwbare en bewezen Moineau technologie van PCM. De nieuwe HyFeed pomp met hopper-/trechterinlaat gaat echter nog een stap verder op het gebied van hygiëne. Zo zijn de gehele constructie, de nieuwe hooghygiënische hopper en de gepatenteerde toevoerschroef volledig volgens de strengste EHEDG richtlijnen ontworpen.

De internationale lancering van de HyFeed excentrische wormpomp heeft onlangs in Frankrijk, tijdens de CFIA beurs, plaatsgevonden en is niet onopgemerkt gebleven. Fabrikant PCM mocht voor dit innovatieve pompconcept namelijk de prestigieuze Hygienic Design Award van het Franse tak van EHEDG in ontvangst nemen.

Nieuwe hooghygiënische hopper
Om de doorstroming van zeer viskeuze en/of kleverige producten te vergemakkelijken is de HyFeed Moineau pomp voorzien van een speciale hopper met verticale wanden. Deze trechter is volledig in RVS 316L uitgevoerd en kenmerkt zich door zijn hooghygiënische finish. Het materiaal biedt een EHEDG-conforme oppervlakteruwheid (Ra) van minder dan 0,8 μm en voedselveilig laswerk.

Ook voor de gehele basisconstructie van de HyFeed maakt PCM gebruik van corrosiebestendig austenitisch RVS. Zo zijn alle pompdelen die in contact komen met het verpompte product in RVS 316L (Ra<0,8 μm) uitgevoerd en de rest van de pomp, inclusief het in hoogte verstelbare frame, in RVS 304L. De stator en de toegepaste seals en elastomeren zijn uiteraard EG 1935/2004 gecertificeerd. Desgewenst kan de stator in wit food grade NBR worden geleverd.

Gepatenteerde toevoerschroef
De open toevoerschroef van de HyFeed excentrische wormpomp zorgt ervoor dat de meest kleverige producten probleemloos en zonder verstopping kunnen worden verwerkt. Het gepatenteerde design van de toevoerschroef maakt gebruik van flexibele titanium koppelstangen zonder koppelingen en is daardoor zonder schaduwplekken en dus optimaal te reinigen.

In combinatie met de beschikbare tangentiële drain-aansluiting maakt het open design van de toevoerschroef de werking van de CIP-reiniging extra efficiënt.

Veelzijdigheid
De PCM HyFeed Moineau pomp met hopperinlaat is de ideale oplossing voor het hygiënisch verpompen van viskeuze producten tot 80.000 cP. De pomp is bovendien zeer geschikt voor kleverige en pasteuze producten, maar ook voor vloeistoffen met maximaal 40 mm vaste delen. De Hyfeed is hiermee een echte hygiënische alleskunner.

De HyFeed leent zich uitstekend voor de meest gevarieerde applicaties in o.a. de groenten- en fruitverwerkende industrie, saus industrie of cosmetische industrie. Denk hierbij aan het hygiënisch verpompen van fruitpurees of groentepurees, karamelsaus, chocoladesaus en diverse cosmetische producten (van shampoo tot scrub, gel en crème).

De HyFeed excentrische wormpompen van PCM zijn leverbaar met een maximale capaciteit van ruim 52 m³/uur en zijn geschikt voor een maximale druk van 24 bar. De hopper is beschikbaar in diverse standaardafmetingen of volgens klantspecificaties. De pompen kunnen worden geleverd met diverse types aansluitingen, o.a. SMS, DIN11851 of Clamp aansluitingen en met verschillende asafdichting varianten.

Meer weten over de mogelijkheden van de nieuwe PCM HyFeed? Neem contact op met één van de adviseurs van Spin Pompen (tel. +31 (0)592 61 41 21; of stuur ons een email).

Ontdek de nieuwe PCM HyFeed icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe PCM HyFeed Moineau pomp wint EHEDG Award

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer