Nieuwe Murzan self draining hygiënische membraanpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Murzan self draining hygiënische membraanpomp

Spin Pompen introduceert de nieuwe Murzan “self draining” PI 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp. Deze unieke pompuitvoering is voorzien van membraanventielen en een speciale drainvoorziening. De “self draining” membraanpomp maakt de CIP-procedure sneller en eenvoudiger en biedt de zekerheid dat er geen restvloeistof in de pomp achterblijft.

In tegenstelling tot andere hygiënische luchtgedreven membraanpompen op de markt, is het mogelijk om de PI 50 (SL serie) pompen van Murzan op te nemen in het CIP-reinigingsproces. Dit maakt demontage van de pompen voor de reiniging overbodig.

Om te voorkomen dat er, na de CIP-procedure, reinigingsvloeistof in de pompkamer en boven de perskleppen achterblijft heeft Murzan een nieuwe volledig “self draining” uitvoering van de PI 50 membraanpomp ontwikkeld.

Membraanventielen en drainvoorziening
Deze pompuitvoering is voorzien van 4 membraanventielen van 1”, die allemaal gekoppeld zijn aan een speciale drainvoorziening. Aan het einde van de CIP-cyclus worden de membraanventielen d.m.v een signaal uit het CIP-programma aangestuurd en kan de CIP-vloeistof, die na de reiniging nog in de pomp aanwezig is, worden afgevoerd.

Snel CIP-proces zonder restvloeistof in de pomp
Deze nieuwe “self draining” uitvoering maakt het gebruik van een kantelframe en het handmatig legen van de pomp overbodig. Hierdoor kan het CIP-reinigingsproces veel sneller, eenvoudiger en op een gebruiksvriendelijkere manier worden uitgevoerd. Bovendien biedt de nieuwe “self draining” pomp een hoger niveau van hygiëne, doordat er absoluut geen restvloeistof meer in de pomp achter kan blijven.

EHEDG certificering
De PI 50 hygiënische luchtgedreven membraanpompen (SL serie) zijn EHEDG gecertificeerd voor CIP reiniging en zijn standaard vervaardigd uit gepolijst RVS 316 (RA<0,8 μm).

Unieke kenmerken en inzetbaarheid
De PI 50 membraanpompen van Murzan onderscheiden zich door hun grote volume per slag, tot maar liefst 4,5 liter. De pompen hebben dus een lagere slagfrequentie en lager geluidsniveau dan andere membraanpompen. Dit zorgt tevens voor minder beschadiging bij het verpompen van kwetsbare producten.

De PI pompen kunnen worden geleverd in diverse groottes: van 1,5” tot 6”. De pompen hebben een bijzonder grote maximale doorlaat van 15 cm. Ze zijn geschikt voor drukken tot 7 bar, capaciteiten tot 40 m3/uur en hoge viscositeiten tot 250.000 cP.

Murzan en Spin Pompen
Spin Pompen heeft in Nederland de exclusieve verkooprechten voor de hygiënische luchtgedreven membraanpompen en unloading systemen van Murzan.
De Amerikaanse producent Murzan Inc. heeft meer dan 40 jaar ervaring in sanitaire pompen en het verpompen van viskeuze vloeistoffen en pasteuze massa’s. Naast hygiënische luchtgedreven membraanpompen levert Murzan een heel programma unloading systemen voor vaten, eurobins en mengkuipen.

websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe Murzan self draining hygiënische membraanpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer