Wanner Hydra-Cell membraanpomp voor gevaarlijke vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wanner Hydra-Cell membraanpomp voor gevaarlijke vloeistoffen

Wanner Hydra-Cell biedt een breed pakket aan afdichtingsloze membraanpompen voor het transport van gevaarlijke, giftige of schadelijke stoffen. Ook zijn ze geschikt voor het verpompen van abrasieve en gevaarlijke vloeistoffen die eventueel kunnen kristalliseren en daarbij de pomp kunnen beschadigen.

Onder meer door het ontbreken van de afdichting, bieden de pompen een volledige insluiting van het medium, de pompen zijn dus dus volledig lek- en uitstootvrij. Daarbij zijn ze efficiënter dan verschillende alternatieve pompen. Omdat de membraanpompen het te verpompen medium bovendien niet als smeermiddel gebruiken, zijn ze ook in te zetten voor het legen van tanks. Bijkomend voordeel in die toepassing: ze kunnen drooglopen zonder schade.

Het meervoudige membraanontwerp draagt bij aan een pulsatievrije volumestroom waardoor pulsatie dempers niet nodig zijn. Zoals onze fabriek Wanner Engineering USA het treffend zegt: ‘’No pulse, no problem.’’

Doordat het vloeistofgedeelte volledig gescheiden is van het aandrijfgedeelte, is de pomp geschikt voor enorm veel toepassingen. Wanner Hydra-Cell pompen kunnen viskeuze producten verpompen, producten met vaste delen (max. 1,5 mm) en producten met een hoge temperatuur (max. 130°C). Dit in combinatie met drukken tot 345 barg. Ook als doseerpomp inzetbaar.

Zie bijgaande video, die de werking duidelijk toont.

Geschreven door

Logo van:Wanner Hydra-Cell membraanpomp voor gevaarlijke vloeistoffen

PromoTec B.V.

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer