Nieuwe Murzan PC 50 hygiënische membraanpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Murzan PC 50 hygiënische membraanpomp

Spin Pompen lanceert de nieuwe PC 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp. Door de uitbreiding van de range met deze uiterst compacte 1” luchtmembraanpomp is de Murzan technologie nu beschikbaar voor het hygiënisch doseren (tussen 0 en 4 m³/uur) van uiterst kwetsbare en viskeuze voedingsmiddelen.

Precision Chamber en lage flow
Met een totale hoogte van minder dan 40 cm is de nieuwe PC 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp de meest compacte en lichtste pomp in de Murzan range.

De PC 50 is voorzien van een zogeheten Precision Chamber (PC). Murzan heeft het design van deze nieuwe pomp zodanig geoptimaliseerd dat het slagvolume van de PC productkamer beperkt is tot ⅓ liter. Dit is ⅓ van het slagvolume van de SC (Small Chamber) pomp, tot nu toe de kleinste membraanpomp in de Murzan range.

De PC 50 luchtmembraanpomp dekt een capaciteitsbereik van 0 tot 4 m³/uur en heeft 1” pers- en zuigaansluitingen. Door de toevoeging van dit nieuwe model aan het Murzan-assortiment zijn de membraanpompen van de fabrikant nu leverbaar met een extra brede flow-range van 0 tot 40 m³/uur en in maar liefst 5 verschillende aansluitgroottes (van 1 tot 6”).

Unieke Murzan pomptechnologie
De nieuwe 1” luchtgedreven membraanpomp kenmerkt zich door haar hoog hygiënische design, zowel inwendig als uitwendig. Dit geldt overigens voor de complete Murzan productlijn.

De pomp is volledig uit roestvaststaal vervaardigd. Voor de EHEDG-gecertificeerde uitvoering wordt gebruik gemaakt van gepolijst RVS 316 (Ra<0,8 µm). De PC 50 membraanpomp is bovendien zodanig ontworpen dat deze eenvoudig in een CIP-reiniging kan worden opgenomen.

De Murzan membraanpompen hebben een laag geluidsniveau dat voortvloeit uit een lage slagfrequentie. De toepassing van een RVS luchtmotor is uniek in de markt. De pompen zijn daarmee bestendig tegen de reinigingsmiddelen, die bijv. bij het inschuimen van de installatie, toegepast worden.

Doseren van kwetsbare voedingsmiddelen
De Murzan luchtgedreven membraanpompen zijn ontworpen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie.

De pompen beschikken over een opvallend grote vrije doorlaat, waardoor producten met grote vaste delen (tot 100 mm) moeiteloos en zonder beschadiging verwerkt worden.

Tevens kunnen de pompen ingezet worden voor het verwerken van producten met vezels/slierten en/of viskeuze voedingsmiddelen tot maar liefst 250.000 cP.

Dankzij deze brede inzetbaarheid is de nieuwe PC50 pomp uitermate geschikt voor het hygiënisch doseren c.q. verpompen met een lage flow van alle kwetsbare en moeilijk te verpompen voedingsmiddelen.

Kenmerken
De PC 50 luchtgedreven membraanpomp kan geleverd worden met verschillende soorten kleppen (kogelkleppen en mushroom ventielen). De membranen en kleppen zijn leverbaar in EPDM, BUNA of Teflon materiaal.

Wilt u meer informatie over deze uitgekiende pompoplossing? Neem contact op met een van de adviseurs van Spin Pompen ([email protected]; tel. +31 (0)592 61 41 21).

Ontdek Murzan membraanpompen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe Murzan PC 50 hygiënische membraanpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer