Nieuwe H-FLO 50 hygiënische oscillerende zuigerpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe H-FLO 50 hygiënische oscillerende zuigerpomp

Spin Pompen introduceert de H-FLO 50 oscillerende zuigerpomp, het nieuwste model in de innovatieve H-FLO serie van fabrikant Mouvex.
Met een maximale flow van maar liefst 50 m³/uur zorgt deze nieuwe pomp voor de verdere uitbreiding van de capaciteit range van de Mouvex hygiënische oscillerende zuigerpompen.

De H-FLO serie is de opvolger van de bestaande SLS generatie oscillerende zuigerpompen van Mouvex. Het uitgekiende design van de H-FLO pompen is het resultaat van een uitgebreid R&D innovatietraject.

De H-FLO zuigerpompen beschikken over een verhoogd volumetrisch rendement en zijn daarom voor hogere debieten inzetbaar dan de huidige SLS zuigerpompen. Naast de nieuwe H-FLO 50 pomp is de H-FLO serie momenteel ook als H-FLO 65, en dus met een maximale capaciteit van 65 m³/uur, leverbaar.

Brede inzetbaarheid
De nieuwe H-FLO 50 hygiënische oscillerende zuigerpomp biedt, naast een verhoogde capaciteit, een aantal belangrijke ontwerp-optimalisaties. Door de grotere excentriciteit van de disc beschikt de H-FLO 50 over een groter slagvolume en gunstigere NPSHr. Hierdoor kan deze nieuwe oscillerende pomp voor een hogere viscositeit tot 10.000 cP worden ingezet.
Dankzij de vergrote excentrische offset van de as kunnen bovendien zachte vaste delen tot 20 mm probleemloos verwerkt worden.

Krachtige CIP-reiniging
Daarnaast is de interne vormgeving van de nieuwe H-FLO 50 zuigerpomp van Mouvex vernieuwd. In combinatie met het slimme design van de tangentiële pompinlaat zorgt deze innovatie voor een verbeterd effect van de CIP-reiniging.

Eenvoudig onderhoud
De nieuwe disc-bevestiging van de H-FLO 50 pomp is zodanig ontworpen dat er geen speciale gereedschappen meer vereist zijn, waardoor het uitvoeren van onderhoud gemakkelijker is.
Bovendien kan de positie van de inlaat-aansluiting van de H-FLO hygiënische oscillerende zuigerpomp, ook na levering, naar wens aangepast worden. Hierdoor wordt een maximale inbouwflexibiliteit geboden.

Compacter en 100% dicht
Zoals de SLS pompen zijn de H-FLO 50 pompen volledig hermetisch dicht. De toepassing van een driedubbelwandige RVS balg als asafdichting zorgt voor extra zekerheid tegen lekkage en een nog hoger niveau van productveiligheid. Door de nieuwe compacte balgconstructie zijn de H-FLO zuigerpompen, voor een vergelijkbare capaciteit, tevens kleiner dan hun voorgangers.

Uniek werkingsprincipe
Als oscillerende zuigerpompen bieden de H-FLO 50, die aan de EC1935-2004 richtlijnen voldoen, alle bekende voordelen van de unieke Mouvex pomptechnologie.
Zo beschikken de pompen over een hoge zuigkracht en uitstekende zelfaanzuigende eigenschappen. Het werkingsprincipe geeft een uiterst lineaire en praktische pulsatievrije flow, waardoor het zeer geschikt is voor (online) doseertoepassingen. Alle Mouvex zuigerpompen zijn bovendien perfect inzetbaar voor het verwerken van kwetsbare en shear-gevoelige voedingsmiddelen en cosmetische producten.
Daarnaast maken de Mouvex pompen het mogelijk om het verlies van kostbaar restproduct in zowel de zuig- als de persleidingen met minimaal 60 tot 80% te verminderen (product recovery), waardoor aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd.

Meer weten over de H-FLO 50 pomp? De specialisten van Spin Pompen helpen u graag verder.

Mouvex zuigerpompen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe H-FLO 50 hygiënische oscillerende zuigerpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer