Nieuwe generatie food grade slangenpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie food grade slangenpompen

Spin Pompen kondigt de komst aan van een nieuwe generatie slangenpompen voor de voedingsmiddelenindustrie. De recent gelanceerde Delasco DX serie van fabrikant PCM is namelijk voortaan beschikbaar in food grade uitvoering. Deze compacte hygiënische pomp is voorzien van een NBR foodgrade slang en ideaal voor het verwerken van levensmiddelen met abrasieve of corrosieve eigenschappen en slurries met een hoog gehalte aan vaste delen.

Food grade slang
De slang van de nieuwe Delasco DX foodgrade slangenpomp is vervaardigd uit zwarte nitrilrubber (NBR) en voldoet aan de EG 1935/2004 en FDA normen. De innovatieve DX peristaltische pomp is daarom ook inzetbaar voor uiteenlopende hygiënische pomp- en doseerapplicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

De food grade slang kan bovendien toegepast worden bij hoge temperaturen tot 80°C, waardoor de DX pomp probleemloos in de CIP-reiniging opgenomen kan worden.

Van jam tot viscera
De nieuwe food grade DX slangenpomp is bijzonder geschikt voor het verpompen/doseren van abrasieve producten die pitjes, zaden en andere zachte of harde deeltjes bevatten. Denk hierbij aan jam, groentepuree en vruchtenbereidingen.

Daarnaast is de slang goed bestand tegen corrosieve vloeistoffen (bijv. kleurstoffen of fosforzuur). Ook leent deze pompuitvoering zich uitstekend voor het verwerken van producten met een hoog gehalte aan vaste delen, tot maar liefst 80%. Zo kunnen kwetsbare (bij)producten zoals viscera, zonder structuurbeschadiging, verpompt worden in o.a. de vlees- en petfood industrie.

Nieuwe generatie met lage TCO
De nieuwe Delasco DX serie peristaltische pompen van PCM is ontwikkeld met het oog op lage gebruiks- en onderhoudskosten. Zo hebben de DX pompen maar één slijtdeel: de slang. Het nieuwe pompdesign met unieke limoenvormige rotor zorgt voor een geoptimaliseerde slangcompressie en de verlenging van de levensduur van de slang.

De rotor lagering is in de pomp geïntegreerd. Daardoor worden de lagers van de motorreductor minder belast en volstaat de toepassing van een standaard aandrijving.

Met het unieke Smart Quick release systeem, de slimme aansluitflens van PCM Delasco, is het bovendien mogelijk om de slang in enkele minuten te (de)monteren en/of vervangen. Daarnaast zorgt het lage toerental voor een energie efficiënte pompwerking.

DX range
De DX serie slangenpompen is de opvolger van de DL en DSC series en leverbaar in 11 verschillende pompgroottes. De nieuwe range biedt een maximale capaciteit van 55 m³/uur (100 m³/uur in “dual”-uitvoering) en is geschikt voor een druk tot 15 bar en een maximale viscositeit van 40.000 cP.

Voor het verpompen van hoogviskeuze producten of voor grote zuighoogtes kunnen de peristaltische pompen optioneel voorzien worden van een vacuümsysteem op het pomphuis. Dit accessoire zorgt ervoor dat de slang, bij hoge onderdrukken aan de zuig, in zijn originele vorm terugkomt en daarmee de goede pompwerking wordt behouden. Ook kunnen de pompen met slang-lekdetectie worden geleverd.

Ontdek Delasco slangenpompen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe generatie food grade slangenpompen

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer