Nieuwe food-grade pompoplossing voor hoogviskeuze producten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
67 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe food-grade pompoplossing voor hoogviskeuze producten

Spin Pompen lanceert de nieuwe food grade Easyfeed excentrische wormpomp met trechter/hopper. De Easyfeed range van PCM is speciaal ontworpen voor het verwerken van (hoog)viskeuze, pasteuze en kleverige producten en vloeistoffen met vaste delen. Deze veelzijdigheid, gecombineerd met de uitstekende hygiënische eigenschappen, maakt de Easyfeed ideaal voor de vleesindustrie, de suikerindustrie en de groente- en fruitverwerking.

De compacte Easyfeed excentrische wormpomp is de opvolger van de IVA/LVA trechterpompen met voordrukschroef. Evenals zijn voorganger maakt de Easyfeed gebruik van de bewezen Moineau-technologie. Door het doordachte design en de compleet vernieuwde hopper sluit deze oplossing nog beter aan op de hygiëne-eisen van de voedingsmiddelenindustrie.

Nieuwe hygiënische hopper
De food grade hopper van de PCM Easyfeed is volledig uit RVS 316L vervaardigd. De binnenzijde van de pomp is gepolijst (Ra<1,6 μm) en de buitenzijde geglaspareld. Hij is voorzien van verticale binnenwanden, die de doorstroming van kleverige producten naar de toevoerschroef verbeteren. De speciale conische voordrukkamer zorgt voor een goede vulling van de rotor/stator combinatie bij de meest viskeuze producten.

Food grade oplossing
Het gehele ontwerp van de nieuwe Easyfeed range is gebaseerd op hygiëne en een goede reinigbaarheid. Zo zorgen de open voordrukschroef en de tangentiële drain-aansluiting voor een effectieve CIP-reiniging.
Het design van de open toevoerschroef is daarnaast ideaal voor de verwerking van kleverige voedingsmiddelen. Bovendien zijn de stator en alle overige onderdelen die in aanraking komen met het verpompte product (seals, elastomeren e.d.) food grade en EC1935/2004 gecertificeerd.

Eenvoudig onderhoud en robuust design
Door de toepassing van tri-clamp koppelingen in het ontwerp van de pomp, is de demontage van zowel het pomphuis als de stator snel en gemakkelijk. Dit vereenvoudigt de uitvoering van onderhoud en/of van een handmatige reiniging. Daarnaast zorgt het gepatenteerde EcoMoineau rotor-koppelingsysteem (montage met 3 schroeven) voor een aanzienlijke tijdwinst tijdens het onderhoud aan de pomp.

De nieuwe Easyfeed excentrische wormpomp valt bovendien op door zijn robuustheid en zijn uitstekende bestendigheid tegen abrasieve producten. Dit komt niet alleen door de toepassing van de betrouwbare Moineau-technologie maar zeker ook door de gebruikte materialen, zoals duplex RVS 329L rotoren, siliciumcarbide seals en de unieke versterkte rotor-koppelingen.

Veelzijdigheid
De Easyfeed hopperpompen van PCM bieden de ideale oplossing voor het verpompen van viskeuze producten tot 80.000 cP. Ze zijn geschikt voor kleverige en pasteuze producten maar ook vloeistoffen met vaste delen. Het verwerken van vloeistoffen met een hoog droge stof percentage, tot 30%, behoort ook tot de mogelijkheden van deze alleskunner.

Hierdoor is de Easyfeed bijzonder geschikt voor het verpompen van vlees, groente en fruit. Denk hierbij aan o.a. mechanisch gesepareerd vlees, visemulsie, petfood, tomaten concentraat, erwtenvezels en suikerbietenpulp.

De Easyfeed excentrische wormpompen van PCM hebben een gunstige prijsstelling. De pompen zijn leverbaar tot een maximale capaciteit van 30 m³/uur en zijn geschikt voor een maximale druk van 12 bar. De hopper is beschikbaar in diverse afmetingen, volgens klantspecificaties. De pompen kunnen worden geleverd met diverse types aansluitingen, o.a. SMS, DIN11851 of Clamp aansluitingen en met verschillende asafdichting varianten.

Ontdek excentrische wormpompen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe food-grade pompoplossing voor hoogviskeuze producten

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer