Nieuw Alfa Laval Condition Monitor

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw Alfa Laval Condition Monitor

Alfa Laval CM Condition Monitor
Altijd al bij willen houden wat de conditie van uw proces equipment is? Alfa Laval brengt met de nieuwe condition monitor een oplossing om relevante gegevens te meten. Hiermee bent u in staat om preventief onderhoud te plegen wanneer dit nodig is en stilstand te voorkomen.

Hoe werkt het?
De condition monitor is een eenvoudig te installeren upgrade voor roterend equipment. Middels de Alfa Laval applicatie op uw mobiele apparaat voorziet het u van informatie over bijvoorbeeld de status van een Alfa Laval lobbenpomp. Het maakt een benchmark met de basisgegevens in de set-up en geeft een actieve melding bij “gedragsverandering”.

Deze melding wordt gegenereerd zodra bijvoorbeeld de trilling oploopt buiten de vooraf geprogrammeerde bandbreedte.

Mis geen enkel signaal.
De Alfa Laval CM meet periodiek de vibratie en interne temperatuur en vergelijkt dit met de vooraf ingestelde basisgegevens. Door middel van een LED indicatie en op uw mobiele device zoals telefoon of tablet krijgt u waarschuwingsmeldingen zodra er van deze basisgegevens wordt afgeweken.

Verbinding en opslag
Het systeem maakt gebruik van een interne temperatuurmeter en 3-axis accelerometer om gegevens tot 3 maanden te verzamelen. Via een Bluetooth verbinding wordt dit naar uw iOS of Android device verstuurd. Hiermee kunt u binnen een straal van circa 20 meter direct zien hoe de conditie van uw Alfa Laval pomp is.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk op onze website voor meer informatie of neem direct contact op.

Geschreven door

SKS Siersema Komponenten Service BV

SKS is een onafhankelijke adviseur, die geen ander belang heeft dan zijn klanten in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie producten te leveren die hen in staat stellen om beter te presteren.... Lees meer