Modulair aluminium persluchtsysteem bespaart energie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
13 maart 2023
Article image of: Modulair aluminium persluchtsysteem bespaart energie

Het modulaire aluminium leidingsysteem van Teseo voor perslucht, vacuüm, stikstof en vloeistoffen bespaart energie en kosten. Dit komt door de lage weerstand, het duurzame materiaal, uitwisselbaarheid en de op maat gemaakte leidingsystemen. “Het is alsof je er een extra compressor bij hebt.”

Tekst: Redactie Proces Media | Beeld: Teseo

Een betrouwbaar systeem voor de distributie van perslucht en vloeistoffen kan een wereld van verschil maken voor de productie-efficiëntie. De modulaire, aluminium leidingsystemen voor perslucht, vacuüm, stikstof en technische vloeistoffen van Teseo zijn daar een goed voorbeeld van.

Duurzaam

Ver voordat ‘zero impact’ en ‘sustainability’ modewoorden werden, speelde duurzaamheid al een rol bij het ontwerp en de productie van dit persluchtsysteem. Het gebruik van hoogwaardig aluminium is op zich al een duurzame keuze. Ook de modulaire opbouw is milieubewust en maakt het mogelijk om elementen aan te passen of toe te voegen al naar gelang de (veranderende) behoeften van de klant, ook in bestaande installaties. Dit voorkomt uiteraard verspilling van materialen en energie, wat kosten bespaart.

Article image of: Modulair aluminium persluchtsysteem bespaart energie
Article image of: Modulair aluminium persluchtsysteem bespaart energie

Ontwerp

Design is een tweede hoeksteen van het Italiaanse Teseo, dat met regelmaat innovatieve, ergonomische en functionele oplossingen patenteert met een aantrekkelijk design. Daarnaast wordt elk project – na een energiebesparingsanalyse – specifiek op maat ontworpen voor de klant. Dit geldt zowel voor specialistische toepassingen als standaard productielijnen. Het ontwerp wordt altijd toegesneden op de ­specifieke behoeften van de klant en de situatie ter plaatse. Daarbij komen de 30 jaar ervaring van Teseo goed van pas. Zij weten als geen ander hoe ze de lay-out van de persluchtleidingen kunnen optimaliseren. De efficiëntie wordt daardoor zo ver verhoogd dat klanten aangeven dat het lijkt alsof ze “er een extra compressor bij” hebben.

Advies

De technische afdeling van het bedrijf biedt klanten ook advies op het gebied van regelgeving en traint installatietechnici. Teseo begeleidt en assisteert de installateurs die het systeem aanleggen gedurende het hele traject – van ontwerp tot eindtest – zodat het zo snel mogelijk operationeel is. Deze afdeling is ook verantwoordelijk voor de adviezen over de optimale lay-out van het persluchtsysteem. Door het energieverbruik constant te monitoren en de installatie eventueel nog verder aan te passen, kan de energiebesparing gemaximaliseerd worden.

Article image of: Modulair aluminium persluchtsysteem bespaart energie
Article image of: Modulair aluminium persluchtsysteem bespaart energie

Manifolds

Teseo levert ook onderdelen voor persluchtinstallaties, waaronder manifolds. Zo maakt het bedrijf een kant-en-klare manifold voor de distributie van perslucht en andere vloeistoffen. Dit onderdeel is robuust, licht van gewicht, modern van ontwerp, corrosiebestendig en gemakkelijk te installeren. Daarnaast levert het bedrijf ook andere onderdelen zoals werkbanken en zwenkarmen voor het inrichten van productie- en montagelijnen.

________________________________________________

Over Teseo

Teseo, gevestigd in Desenzano del Garda (Italië), brengt sinds 1988 modulaire, aluminium persluchtsystemen op de markt. Kwaliteit staat hoog in het vaandel: van in-house ontwerp tot de productie van het onderdeel via een netwerk van geselecteerde partnerbedrijven. De producten zijn wereldwijd verkrijgbaar via een uitgebreid distributienetwerk. Teseo staat op de Hannover Messe (17-21 april 2023) in Hal 7, stand A12.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark