Meer efficiency met de nieuwe KyNX centrifugaalpomp van KPA

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
49 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Meer efficiency met de nieuwe KyNX centrifugaalpomp van KPA

Spin Pompen lanceert een compleet nieuwe generatie EHEDG-gecertificeerde normaalaanzuigende centrifugaalpompen: de KyNX serie van de Duitse fabrikant KPA.
Dankzij hun unieke hydraulisch design bieden deze nieuwe pompen een onovertroffen efficiency van meer dan 70%.

Unieke efficiency
Het uitgekiende ontwerp van de nieuwe KyNX centrifugaalpompen kenmerkt zich door de bijzonder geringe interne spelingen tussen de half-open waaier en het pomphuis. De achterzijde van de waaier is bovendien voorzien van rugschoepen. Ook worden standaard IEC motoren met een hoge energiezuinigheid (IE3, optioneel IE4) toegepast. Hierdoor bieden de innovatieve KyNX centrifugaalpompen van KPA een onovertroffen efficiency van ruim 70%.

Daarnaast is het pomphuis van deze nieuwe range van KPA uitgevoerd met een 6 mm wanddikte waardoor het uitstekend bestand is tegen drukpieken. De toepassing van een klemband op het pomphuis zorgt voor een snel en eenvoudig onderhoud.

Hoogste hygiënische standaarden
De nieuwe KyNX pompen van KPA zijn ontwikkeld voor alle productieomgevingen waar de hoogste hygiëne-eisen worden gesteld. Denk hierbij aan de zuivel-, levensmiddelen- en drankenindustrie alsmede brouwerijen of farmaceutische processen.

De pompen zijn EHEDG-gecertificeerd en als primaire productpomp geschikt voor CIP/ SIP-reiniging tot 140°C. Daarnaast zijn de KyNX pompen heel goed inzetbaar als CIP+ pomp.

Het pomphuis en de waaier zijn uit RVS 316L vervaardigd. Voor alle overige delen, inclusief het lantaarnstuk en de verstelbare voeten, gebruikt KPA RVS 304. Alle onderdelen die in aanraking komen met het product zijn bovendien traceerbaar en worden standaard elektrolytisch gepolijst. Optioneel is een oppervlakteruwheid van Ra<0,4 µm mogelijk.

De KyNX pompen kunnen optioneel worden voorzien van een drainaanluiting, steriele aansluitingen, steriele asafdichting en antibacteriële motorlak.

Brede range
De nieuwe hygiënische KPA KyNX centrifugaalpompen zijn beschikbaar in maar liefst 9 bouwgroottes met een maximale capaciteit van 120 m³/uur. De pompen zijn geschikt voor een viscositeit tot 100 cP en een maximale druk van 10 bar.

Optioneel zijn de KyNX pompen leverbaar met een verwarmingsmantel of inducer. Deze laatste optie zorgt voor een nog gunstigere NPSHr-waarde.

Meer weten? Neem contact op met Spin Pompen ([email protected]; tel. +31 (0)592 61 41 21).

Ontdek de KyNX icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Meer efficiency met de nieuwe KyNX centrifugaalpomp van KPA

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer