Maak kennis met intelligente doseertechnieken

icon.highlightedarticle.dark Doseerpompen
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Maak kennis met intelligente doseertechnieken

Complexe doseertaken
De ontwikkeling van nieuwe doseertechnologieën biedt tal van geavanceerde functies en voorzieningen waardoor complexe doseertaken vereenvoudigd worden. Omdat de vraag naar intelligente doseeroplossingen toeneemt, lichten wij deze ontwikkelingen graag toe.

Grundfos Smart Digital Dosing
Om aan deze vraag te voldoen combineert Grundfos een extreem hoge doseernauwkeurigheid met een breed scala aan slimme technologieën in een gebruiksvriendelijk pompontwerp. SMART Digital doseerpompen zijn eenvoudig te configureren voor specifieke applicaties en bezitten tal van unieke kenmerken, zoals de ‘SlowMode’ anti-cavitatie-functie en de ‘FLOWADAPT’ functie.

Het werkingsprincipe
Bekijk de werking van het geavanceerde besturingssysteem en de slimme doseertechnologieën van Grundfos SMART Digital doseerpompen in de video.

Grundfos Smart Digital S
Grundfos Smart Digital S doseerpompen extreme nauwkeurigheid bij lage doseringsvolumes en zorgen voor zeer betrouwbare en rendabele processen, gecombineerd met de best mogelijk prijs-prestatie verhouding.

Grundfos Smart Digital XL
De doseerpompen bieden veel van dezelfde controle – en communicatiemogelijkheden als de Grundfos Smart Digital S doseerpompen, maar met een grotere capaciteit.

De slimme doseertechnologieën van Grundfos Smart Digital Dosing
•FLOWCONTROL: Het FlowControl systeem detecteert overdruk, leidingbreuk en luchtbellen in de doseerkop en cavitatie aan de zuigzijde.
•SLOWMODE: SlowMode dempt de zuigslag om cavitatie te voorkomen als u hoogviskeuze of ontgassende vloeistoffen verpompt.
•FLOWADAPT: FLOWADAPT garandeert uiterste doseernauwkeurigheid, zelfs wanneer de systeemdruk fluctueert.
•KALIBRATIEMODUS: Met de kalibratiemodus kunt u uw doseerpomp kalibreren voor uw toepassing waardoor de weergegeven waarden 100% correct zijn.
•PROCESBEWAKING: Uitstekende veiligheid door automatische ontluchting, (flow)bewaking- en meting en zelfdiagnose.
•BATCHDOSERINGEN: Met de doseertimer kunt u eenvoudig batchdoseringen instellen als herhalingscyclus.
•STAPPENMOTOR: Tenslotte maken de doseerpompen gebruik van een stappenmotor. Deze optimaliseert de besturing van de slagsnelheid en maakt de pomp extreem nauwkeurig met behoud van maximale aanzuig.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark