Lagere productie tijdens de coronacrisis? Controleer je breekplaten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lagere productie tijdens de coronacrisis? Controleer je breekplaten

De coronacrisis zorgt in verschillende industrieën voor verminderende productie, of in het ergste geval een volledige stop. Is dit in jouw bedrijf helaas ook het geval? Dan is dit het uitgelezen moment om de procescondities eens goed te controleren en te checken of de breekplaten nog wel berekend zijn op hun taak. Want wist je dat veranderingen in processen de levensduur van breekplaten sterk beïnvloeden? Denk hierbij aan veranderende werk- en breekdruk, temperatuur, drukpulsaties, het medium, etc.

Preventief breekplaten vervangen
Onder normale omstandigheden adviseer ik doorgaans breekplaten om de 4 á 5 jaar preventief te vervangen. Zo waarborg je de betrouwbaarheid. Echter, als procescondities veranderen, dan kan dit het nodig zijn andere breekplaten te installeren. De situatie waar we nu in zitten door de coronacrisis kan het ideale moment zijn om je breekplaten te (laten) controleren en te vervangen om zodoende de veiligheid van de installatie te kunnen garanderen. Bovendien ben je dan goed voorbereid als de productiecapaciteit weer toeneemt.

Levertijden breekplaten
Wil jij op korte termijn de betrouwbaarheid van je breekplaten onder de loep nemen en blijkt na deze controle dat je breekplaten moet vervangen, houd dan wel met een aantal zaken rekening. Doordat de uitvoering van breekplaten afhangt van diverse variabele factoren wordt een breekplaat altijd vervaardigd op basis van jouw specifieke wensen. Meestal bedraagt de levertijd hierdoor zo’n 4-6 weken. Heb je de breekplaten sneller nodig dien dan een spoedaanvraag in. Met deze speciale service zorgen wij ervoor dat de breekplaten versneld worden geproduceerd. Afhankelijk van wat je precies nodig hebt, hangen hier wel meerkosten aan.

Wij bieden 3 soorten spoedservice:
•5-7 dagen productie
•2-2 dagen productie
•1 dag productie

Dit betreft alleen de productie van de breekplaat zelf. Je dient ook rekening te houden met 1 tot 2 dagen breektesten, certificering, verzending, inklaring douane etc.

Veilig proces
Heb je een vraag over het controleren van je breekplaten? Maak gebruik van onze ervaring en contacten met toonaangevende breekplaatfabrikanten. Samen werken we aan een optimaal en veilig proces. Ook tijdens en na deze coronaperiode

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Lagere productie tijdens de coronacrisis? Controleer je breekplaten

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen... Lees meer