Laden en lossen in food zonder verspilling met de nieuwe H-FLO-pomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Laden en lossen in food zonder verspilling met de nieuwe H-FLO-pomp

Met de nieuwe H-FLO hygiënische, oscillerende zuigerpomp van Mouvex behoren tijdrovende nadelen als lekkage of verkleving van het seal, irritant gemors bij het ontkoppelen van de slang, en verspilling van kostbaar product onderin de tank eindelijk tot het verleden.

Iedereen die ervaring heeft met het laden en/of lossen van voedingsmiddelen uit/naar een tankwagen, wagon of ondergrondse tank zal bovengenoemde perikelen wel herkennen. De nieuwe H-FLO zuigerpomp van Mouvex beschikt over een verhoogd hydraulisch rendement. Hierdoor is de unieke Mouvex pomptechnologie nu voor hogere debieten tot maar liefst 65 m³/uur inzetbaar en dus uitermate interessant voor het (hygiënisch) laden en/of lossen van voedingsmiddelen.

Geen asafdichting = geen lekkage of verkleving
Zoals alle Mouvex oscillerende zuigerpompen kenmerkt de H-FLO serie zich door haar sealless design. Zo worden de risico’s op lekkage en de hoge onderhoudskosten van een traditionele asafdichting vermeden. Bovendien voorkomt deze constructie de verkleving van de asafdichting nadat de pomp langere tijd stil heeft gestaan.

Droog zelfaanzuigend = gelijk opstarten
De Mouvex pomp is droog zelfaanzuigend. Er zijn daardoor geen speciale handelingen nodig om de pomp eerst met vloeistof te vullen en aan de loop te krijgen. U kunt de Mouvex pomp gelijk en moeiteloos opstarten!

Slang en tankwagen helemaal leeg = minder productverspilling
Door haar unieke werkingsprincipe is de H-FLO oscillerende zuigerpomp niet alleen zelfaanzuigend maar creëert deze pomp een compressor-effect aan de perskant. Het verschil met een ander pomptype is indrukwekkend: de H-FLO pompt zowel de slang als de tank(wagen) namelijk helemaal leeg. Dit voorkomt uiteraard het vervelende gemors bij het ontkoppelen van de slang maar leidt vooral tot minder verspilling van het product en enorme besparingen.

Altijd constante flow
Laden en lossen vindt meestal buiten plaats, waar temperatuurverschillen invloed hebben op de viscositeit van het verpompte product. Bovendien hangt de druk in de zuigleiding van de vullingsgraad van de tank(wagen) af en is dus ook geen vast gegeven. De Mouvex zuigerpomp gaat hier probleemloos mee om. Ondanks een wisselende viscositeit en/of druk is deze unieke pomp altijd in staat om een uiterst pulsatievrije flow te geven.

Shear-arme werking = geen productbeschadiging
De EHEDG gecertificeerde H-FLO is uitermate geschikt voor het laden en lossen van o.a. glucose, melasse, eetbare oliën en vruchtenconcentraten.
Door haar shear-arme werking is de Mouvex verdringerpomp daarnaast perfect in te zetten bij de hygiënische handling van de meest kwetsbare voedingsmiddelen, zoals room of andere shear-gevoelige zuivelproducten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om het laden en/of lossen van uw product te optimaliseren? Neem snel contact op met een adviseur van Spin Pompen B.V. (tel. +31 (0)592 61 41 21 of [email protected]).

Ontdek de H-Flo icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Laden en lossen in food zonder verspilling met de nieuwe H-FLO-pomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer