Kratten wassen en stickers verwijderen

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kratten wassen en stickers verwijderen

In 2019 ontvingen wij een aanvraag voor een hogedruk pomp voor een reinigingstoepassing in een krattenwas-installatie bij een vooraanstaande bierbrouwerij. Deze moest een oude en onderhoudsgevoelige hogedruk plunjerpomp, aangedreven door een 22 KW-elektromotor, vervangen omdat die de gewenste druk niet meer leverde.

De aangevraagde pomp moest geschikt zijn voor het verpompen van gerecycled (dus licht vervuild) water, met maximaal 25% natronloog. De membraanpomp wordt met name ingezet voor het verwijderen van stickers die o.a. door vervoerders en supermarkten op de kratten geplakt worden. De pomp moest tevens geschikt zijn voor zo’n 100 uur per week continu bedrijf.
Op basis van de gespecificeerde procescondities werd een Wanner Hydra-Cell hogedruk membraanpomp type G35 geselecteerd, aangedreven door een 18,5 KW elektromotor.

Wanner Hydra-Cell membraanpomp voor hogedrukreiniging
Na een uitvoerige introductie en presentatie van de Wanner Hydra-Cell hogedruk membraanpompen bij de engineer van de brouwerij, waarin de diverse voordelen ter tafel kwamen, werd de pomp in juni 2019 besteld.
Vanuit de brouwerij werd met veel belangstelling gekeken of de pomp ook daadwerkelijk een verbetering (lees minder onderhoud/storingsgevoeligheid) en een reductie van kosten (lees 18,5 KW geïnstalleerd motorvermogen in plaats van 22 KW) zou geven.

Wanner Hydra-Cell pompen zijn hydraulisch gebalanceerde membraanpompen, gemaakt voor hoge drukken en lage stress.
Voor onze Wanner Hydra-Cell pompen is deze cleaning vraag een beproefde toepassing, de pompen worden niet alleen gebruikt voor het reinigen van kratten, maar ook o.a. ingezet voor het reinigen van roadtankers, het schoonmaken van IBC’s (bulkcontainers) en als voedingspompen voor autowasstraten.

De Wanner Hydra-Cell pomp is een asafdichtingsloze pomp. De pomp is sealless en daarmee dus volledig lek- en uitstootvrij. Doordat het vloeistofgedeelte volledig gescheiden is van het aandrijfgedeelte, is de pomp geschikt voor een ongekend breed aantal toepassingen.

Wanner Hydra-Cell G35 messing membraanpompWanner Hydra-Cell pompen kunnen viskeuze producten verpompen, producten met vaste delen (max. 1,5 mm) en producten met een hoge temperatuur (max. 130°C). Dit in combinatie met drukken tot 345 bar g. Daarnaast hebben de pompen een zeer hoog rendement (80-90%).

Dankzij de inmiddels met de Wanner Hydra-Cell G35 membraanpomp opgedane ervaringen, ontvingen wij recentelijk een opdracht voor nog eens drie van deze pomp-motorcombinaties. De drie robuuste Wanner Hydra-Cell pompsets zijn inmiddels vakkundig samengebouwd door onze ervaren monteur en op weg naar de brouwerij.

Lees meer op onze site waarom zoveel klanten voor hun cleaning voor deze afdichtingsloze en onderhoudsarme membraanpompen kiezen.

Bel ons voor uw toepassingicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kratten wassen en stickers verwijderen

mburggraaff@promotec.nl

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer