Hitma schrijft 1000 kerstkaarten voor eenzame ouderen

23 december 2022
Article image of: Hitma schrijft 1000 kerstkaarten voor eenzame ouderen

“Wat doen we dit jaar met kerst?” Over deze vraag hoefden we bij Hitma niet lang na te denken. Unaniem werd ervoor gekozen een kerstkaartenactie voor eenzame ouderen te organiseren. Samen hebben de Hitma-medewerkers 1000 kerstkaarten geschreven.

Lichtpuntje voor ouderen
In Nederland vieren zo’n 200.000 ouderen kerst alleen. Uit onderzoek van het Ouderenfonds blijkt dat een brief, kaartje of andere post ontvangen ontzettend belangrijk is voor deze groep. Ouderen geven aan zich gewaardeerd te voelen als zij post ontvangen en vinden het fijn dat er aan hen wordt gedacht. 30% bewaart de post zelfs op een speciale plek om er af en toe nog eens naar te kijken. Dat maakt de waarde van een kerstkaartje nog groter!

Eindbestemming van 1000 kerstkaarten
Hitma heeft de handgeschreven kerstkaarten uitgedeeld in drie verschillende zorgcentra. De overige kaarten zijn afgeleverd bij het Nationaal Ouderenfonds, zij zorgen ervoor dat de kaarten worden bezorgd bij ouderen door heel Nederland. Hitma hoopt met deze kerstactie een deel van de eenzame ouderen met een persoonlijke kaart een lichtpuntje te brengen. Want tijdens Kerstmis draait het toch vooral om aandacht voor elkaar.

Geschreven door

Logo van:Hitma schrijft 1000 kerstkaarten voor eenzame ouderen

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen... Lees meer