Groene waterstof op industriƫle schaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Groene waterstof op industriƫle schaal

šŸ‡³šŸ‡± Amersfoort, Nederland
Nobian en de Green Investment Group (GIG) van het Australische Macquarie gaan samenwerken binnen het waterstofbedrijf ā€˜Hydrogen Chemistry Companyā€™. HyCC wil veilige, betrouwbare en betaalbare groene waterstof gaan leveren voor de verduurzaming van grote industrieĆ«n, zoals de luchtvaart, staalproductie, chemie en raffinaderijen.

HyCC is daartoe gespecialiseerd in de waterelektrolyse voor de productie van groene waterstof uit hernieuwbare energie op industriƫle schaal. Door Nobians expertise in grootschalige elektrolyse en GIGs wereldwijde ervaring met duurzame projectontwikkeling te bundelen kan HyCC de investeringen doen om sneller grootschalige projecten te realiseren.

Op de planning staan een installatie van 60 megawatt in Delfzijl, die waterstof gaat leveren voor de productie van hernieuwbare methanol en vliegtuigbrandstoffen; een project van 100 megawatt in IJmuiden om duurzame staalproductie mogelijk te maken; en een fabriek van 250 megawatt in Rotterdam om waterstof uit traditionele bronnen te vervangen. ā—

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark