Graco lanceert QUANTM-pomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
8 juni 2023
QUANTM Industrieel gamma
QUANTM Industrieel gamma | Foto: Graco

De nieuwe elektrisch aangedreven dubbelmembraanpomp voor industriële en hygiënische toepassingen is een grote stap voorwaarts in pompinnovatie.

Graco, een toonaangevende fabrikant van vloeistofbehandelingsapparatuur, kondigt de introductie aan van de volgende generatie elektrisch aangedreven dubbelmembraanpomp van het bedrijf, QUANTM. De QUANTM-pomp heeft een revolutionair nieuw elektromotorontwerp dat tot 8x efficiënter is dan een standaard pneumatische pomp.

De innovatieve QUANTM-pomp is geschikt voor vrijwel elke vloeistofoverdrachtstoepassing en biedt een breed scala aan constructiematerialen ter ondersteuning van meerdere industriële en hygiënische toepassingen, waaronder chemische verwerking, waterbehandeling, verfproductie, voedsel en drank, farmaceutica en meer.

“De QUANTM-pomp is geen nieuwe draai aan oude technologie. Het is een volledig innovatief ontwerp dat de prestaties van pompen in fabrieken en andere installaties over de hele wereld verandert,” zegt Bart Clerx, Product Marketing Manager EMEA. “We zijn enthousiast dat we een geavanceerd, uiterst efficiënt ontwerp hebben gemaakt dat licht van gewicht is en met aanzienlijk lagere levensduurkosten dan andere pomptechnologieën. De pomp moderniseert de bedrijfsvoering door de energiekosten aanzienlijk te verlagen. Dit stelt industriële fabrikanten in staat om hun marges te beschermen en te laten groeien en meetbaar bij te dragen aan energiebesparingen, naleving en inspanningen op het gebied van milieubeheer.”

De baanbrekende elektrische QUANTM-pomp is ontworpen als een zeer betrouwbare drop-in-vervanging voor huidige pneumatische pompen of greenfield-constructies. Deze pomp is gebouwd voor veeleisende industriële of hygiënische omgevingen, maar het innovatieve en efficiënte ontwerp is lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden. Met ingebouwde bedieningselementen en zonder versnellingsbak past de pomp naadloos in de meeste toepassingen voor vloeistofoverdracht.

“Onze nieuwe QUANTM-pomp is de perfecte oplossing voor het upgraden van uw minder efficiënte luchtaangedreven pompen,” vervolgt Clerx. “Hetzelfde geweldige zelfaanzuigende, blokkerende, ontwerp zonder afdichtingen is een must-have voor procesmatige toepassingen, vulsystemen en hygiënische toepassingen. De krachtige nieuwe FluxCore™ motoren en aandrijvingen leveren tot acht keer meer continu koppel bij lage snelheden dan conventionele motoren. Dankzij de plug-and-play-installatie kunt u eenvoudig bestaande pompen vervangen zonder extra investeringen of aanpassingen aan de infrastructuur.”

Geschreven door

Graco BV

De procesapparatuurlijn van Graco omvat luchtaangedreven dubbelmembraanpompen (AODD), elektrisch aangedreven membraanpompen (EODD), slangenpompen, zuigerpompen en hogedrukreinigingsapparatuur voor vloeistoffen met een lage tot hoge viscositeit en vloeistoffen met deeltjes tot 63... Lees meer