Gpi Tanks opent vestiging in Duitsland

94 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi Tanks opent vestiging in Duitsland

Gpi Tanks, expert in rvs tanks, richtte onlangs de Duitse dochteronderneming Gpi Tanks GmbH op en opende hiervoor een vestiging in het Duitse Kassel. Met het nieuwe bedrijf versterkt het van oorsprong Nederlandse tankbouwbedrijf zijn aanwezigheid op de Duitse markt. Vanuit Duitsland adviseert een team van drie experts klanten uit de meest uiteenlopende branches. De roestvaststalen tanks worden ontworpen en geproduceerd in de Nederlandse en Poolse fabrieken van het bedrijf.

Met de stap naar het buurland blijft Gpi Tanks consequent groeien. “We willen de Duitse markt proactief bedienen. Met een vestiging in het land zelf en een Duits team, met experts met jarenlange ervaring in de branche, zitten we nu veel dichter bij de klanten”, vertelt CEO Fred Boere.

Het bedrijf met hoofdvestiging en twee fabrieken in Nederland heeft ook een vestiging en twee fabrieken in Polen. “Met de nieuwe fabriekshal in Skarbimierz hebben we onze capaciteit het afgelopen jaar flink kunnen uitbreiden. Dankzij de moderne uitrusting kunnen we efficiënt werken, korte doorlooptijden realiseren en hoge kwaliteit leveren”, aldus COO Arno Rodenburg.

Gpi Tanks ontwerpt, produceert en levert rvs tanks voor de meest uiteenlopende branches. Het spectrum loopt uiteen van opslagtanks, silo’s en drukvaten tot procesapparatuur. Ook levert Gpi roerwerken, kleppen en afsluiters alsmede leidingen. Bij alle projecten betreft het maatwerk – van het eerste ontwerp tot aan de kwaliteitscontrole en keuring. Speciaal voor de farmaceutische industrie richtte Gpi onlangs de business unit Gpi Pharma op, die zich uitsluitend richt op hoogwaardige producten als procestanks, gistingsvaten, bioreactoren en tanks voor ultra puur water.

Het Duitse team in Kassel

Gpi Tanks GmbH is gevestigd in Kassel. Vanuit deze centraal gelegen vestiging bedienen drie Duitse experts nu de Duitse markt. De drie specialisten hebben samen meer dan 75 jaar ervaring in de bouw van tanks en vaten van rvs. Robert Nagel is sinds september 2019 projectmanager bij Gpi Tanks. Daarvoor was hij 20 jaar werkzaam als onafhankelijk constructie–ingenieur. Markus Lunkenbein werkt sinds het voorjaar van 2021 als Area Manager bij Gpi Tanks en is verantwoordelijk voor de sales in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland – samen met andere collega’s van Gpi Group. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van roerwerktechniek en tankbouw voorziet hij de klanten van een optimale oplossing voor hun rvs tank. Walter Klomberg werkt al sinds 2015 voor Gpi Tanks – en kan terugkijken op 30 jaar ervaring in de bouw van rvs tanks. Bij Gpi Tanks GmbH is hij verantwoordelijk voor de sales op de Duitse markt. Met zijn achtergrond in de machinebouw kan hij als geen ander inspelen op de behoeften van klanten in de meest uiteenlopende sectoren en voor de meest veelzijdige toepassingen.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gpi Tanks opent vestiging in Duitsland

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer