FPPA-50 – Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud 23 mei 2023
FPPA-50 - Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool
FPPA-50 - Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool | Foto: Fiktech
Article image of: FPPA-50 – Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool
FPPA-50 - Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool | Foto: Fiktech
Article image of: FPPA-50 – Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool
FPPA-50 - Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool | Foto: Fiktech

Fiktech introduceert met het Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA-50 het State-of-the-art reinigen van oppervlakken.

De eenvoudigste techniek om stof, vuil en vocht te verwijderen van oppervlakken is het afblazen met schone gecomprimeerde lucht. Doordat er geen fysiek contact met het voorwerp is, worden beschadigingen voorkomen. Deze reinigingsmethode is voornamelijk gebaseerd op impact / botsing (impulswerking = massa x snelheid) van kleine deeltjes op een oppervlak. Andere belangrijke invloedsfactoren bij het reinigen van oppervlakken met lucht zijn onder meer: mechanische actie (beweging) en tijdsduur.

Afhankelijk van het te reinigen voorwerp kan men gebruikmaken van blaaspistolen en luchtmessen, deze leveren een continue luchtstroom. Sterk hechtende vaste en vloeibare stoffen kunnen daardoor niet altijd effectief met deze gereedschappen verwijderd worden.

Voor deze uitdagende situaties levert Fiktech nu een vernuftig alternatief: het Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA-50! Dit innovatieve apparaat is voorzien van een snel roterende blaasmond (ca. 20 omwentelingen / sec.), en levert een zéér effectieve pulserende brede luchtstraal met hoge intensiteit die de vervuiling als het ware breekt. Hiermee is het apparaat veel effectiever dan een “gewoon” pistool met blaaspijp. Het is ook mogelijk om een groter aantal FPPA-50 pulsatie blaasmonden te monteren op een plenum om in één keer een breder oppervlak te reinigen.

Kenmerken en voordelen van het Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA-50:

  • Pulserende blaaskracht
  • Kortere bewerkingstijd
  • Persluchtverbruik: 100 Nl/min. @ 4,0 bar
  • Besparing op perslucht – het luchtverbruik is aanzienlijk beter dan traditionele brede blaasmondstukken – tot wel 80% lager
  • Effectieve werkende breedte: 60 mm op een afstand van 50 mm van het oppervlak
  • Gewicht 110 gram / 1/8”BSP aansluiting / Diameter blaasmond ø50 mm / Lengte 135 mm
  • Geluidsproductie: < 74 dB(A) gemeten op 1 meter, vrij veld condities

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Fiktech: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen béter. Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler, Luchtmes, Beluchtingschijf, Vacuumpompen, ATEX terugslagklep, Zijkanaalventilator, Pneumatisch... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer