FOC-Converters verzenden veldbusgegevens via glasvezelkabel

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
68 bekeken Laatste wijziging: 11 mei 2023
FOC-mediaconverter
FOC-mediaconverter | Foto: Turck

De FOC-serie van Turck verzendt intrinsiek veilige veldbustelegrammen via glasvezelkabels – ook over afstanden van meer dan 2500 meter.

Turck presenteert nieuwe optocouplers voor de overdracht van veldbuscommunicatie via glasvezelkabel (FOC). De een- of tweekanaals apparaten van de FOC-serie geven veldbusprotocollen zoals Profibus-DP of Modbus RTU als lichtsignalen door via glasvezelkabels. De twee Ex-varianten van de FOC-koppelingen zijn uniek op de markt omdat ze in zone 1 kunnen worden geïnstalleerd en intrinsiek veilige signalen volgens RS485IS kunnen overbrengen.

Communicatie over meer dan 2500 meter afstand

De FOC-mediaconverters zijn in staat om grote afstanden van meer dan 2500 meter te overbruggen, afhankelijk van de gebruikte glasvezelkabel. FO-kabels zijn bovendien immuun voor elektromagnetische storingen.

Voordelen

  • Hoogste beschikbaarheid dankzij ringtopologie
  • Glasvezeloptiek is immuun voor elektromagnetische golven voor maximale betrouwbaarheid
  • Maakt veldbuscommunicatieverbindingen over lange afstanden mogelijk – ideaal voor fabrieksuitbreidingen

Gebruikers kunnen met de apparaten naast punt-tot-puntverbindingen ook ringtopologieën configureren voor maximale beschikbaarheid. Alle apparaten zijn voorzien van een universeel afschermingsconcept dat gemakkelijk kan worden aangepast aan het specifieke proces. De alarmuitgang van de FOC-converters meldt fouten, waardoor de tijd die nodig is voor probleemoplossing aanzienlijk wordt verkort.

Voor meer informatie klikt u op de linkicon.arrow--dark

Geschreven door

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER Turck is uw wereldwijde partner voor fabrieks-, proces- en logistieke automatisering in tal van branches. Met zijn digitaal netwerkbare oplossingen voor efficiënte automatiseringssystemen ondersteunt het familiebedrijf de digitale transformatie en... Lees meer