FOC-Converters verzenden veldbusgegevens via glasvezelkabel

icon.highlightedarticle.dark Automatisering Laatste wijziging: 11 mei 2023
Article image of: FOC-Converters verzenden veldbusgegevens via glasvezelkabel

De FOC-serie van Turck verzendt intrinsiek veilige veldbustelegrammen via glasvezelkabels – ook over afstanden van meer dan 2500 meter.

Turck presenteert nieuwe optocouplers voor de overdracht van veldbuscommunicatie via glasvezelkabel (FOC). De een- of tweekanaals apparaten van de FOC-serie geven veldbusprotocollen zoals Profibus-DP of Modbus RTU als lichtsignalen door via glasvezelkabels. De twee Ex-varianten van de FOC-koppelingen zijn uniek op de markt omdat ze in zone 1 kunnen worden geïnstalleerd en intrinsiek veilige signalen volgens RS485IS kunnen overbrengen.

Communicatie over meer dan 2500 meter afstand

De FOC-mediaconverters zijn in staat om grote afstanden van meer dan 2500 meter te overbruggen, afhankelijk van de gebruikte glasvezelkabel. FO-kabels zijn bovendien immuun voor elektromagnetische storingen.

Voordelen

  • Hoogste beschikbaarheid dankzij ringtopologie
  • Glasvezeloptiek is immuun voor elektromagnetische golven voor maximale betrouwbaarheid
  • Maakt veldbuscommunicatieverbindingen over lange afstanden mogelijk – ideaal voor fabrieksuitbreidingen

Gebruikers kunnen met de apparaten naast punt-tot-puntverbindingen ook ringtopologieën configureren voor maximale beschikbaarheid. Alle apparaten zijn voorzien van een universeel afschermingsconcept dat gemakkelijk kan worden aangepast aan het specifieke proces. De alarmuitgang van de FOC-converters meldt fouten, waardoor de tijd die nodig is voor probleemoplossing aanzienlijk wordt verkort.

Voor meer informatie klikt u op de link icon.arrow--dark

geschreven door

Turck BV

Turck B.V. heeft zich gedurende de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende leveranciers van componenten voor de industriële automatisering. Een brede range van «b»sensoren, RFID, interface- en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer