Onlangs kreeg ik een bericht van een klant die met zijn handen in het haar zat: “Onze zakkenfilters voldoen niet meer en dit beïnvloedt de kwaliteit van ons eindproduct!” Na een korte analyse op locatie bleek dat de procesomstandigheden van het bedrijf inmiddels zo waren veranderd dat de bestaande filters niet meer aan de vastgelegde kwaliteitseisen voldeden.

High-performance filterelementen

Het is een veel voorkomende situatie. Tegenwoordig veranderen processen en kwaliteitseisen voortdurend. Dit vraagt om filtratiesystemen die aangepast kunnen worden aan deze veranderingen, zonder dat er direct grote investeringen nodig zijn. Hier komen high-performance filterelementen in beeld, die eenvoudig te integreren zijn in bestaande zakkenfilterhuizen.

Voorkom onnodige vervangingskosten

Met deze oplossing kun je kiezen uit diverse filtermedia, van meltblown tot geplisseerd membraan, en filterfijnheden van 0,2µm tot 100µm. Zo kun je de filtratie perfect afstemmen op de specifieke behoeften voor je proces. Hierdoor wordt niet alleen de productkwaliteit verbeterd, maar voorkom je ook onnodige vervangingskosten van apparatuur.

Enkele voordelen van high-performance filterelementen op een rij:

  • Verhoogde productkwaliteit dankzij efficiëntere filtratie.
  • Behoud van huidige zakkenfilterhuis, waardoor je niet in nieuwe apparatuur hoeft te investeren.
  • Flexibele opties in filtermedia en filterfijnheid om elk proces optimaal te ondersteunen.

Verkrijgbare uitvoeringen van deze high-performance filterelementen voor size 1 en size 2, materiaal polypropyleen 80 °C en polyester 100 °C:

1/ polypropyleen (PP) en polyester (PBT) meltblown matrix, filterfijnheden 1; 5; 10; 20; 50; 75; 100 µm, effectief filteroppervlak size 2 = 0,25 m².

2/ polypropyleen (PP) en polyester (PBT) geplisseerd membraan, filterfijn-heden 0,2; 0,45; 1; 5; 10; 20; 40; 70 µm, effectief filteroppervlak size 2 = 4,3m2.

Voldoen je filters nog?

Heb jij te maken met veranderende procesomstandigheden of strengere productkwaliteitseisen? Neem dan je filters eens onder de loep. Voldoen ze nog of zijn er aanpassingen nodig?