Effectiever reinigen en grip op vervuiling

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Effectiever reinigen en grip op vervuiling

U vermoedt dat uw procesreiniging niet effectief genoeg is geweest of dat uw product vanwege vervuiling op te hoge temperatuur is behandeld en daardoor beschadigd is. Twee verschillende problemen met dezelfde uitkomst, u heeft twijfels over de kwaliteit van uw eindproduct.

Het checken van vervuiling of aangroei was tot nu toe alleen mogelijk door het openen van het mangat of het losmaken van installatieonderdelen na het productieproces. Vanaf nu wordt dit eenvoudiger dankzij de Liquitrend QMW43 van Endress+Hauser.

De Liquitrend QMW43 is een inline instrument dat de aangroei in real time meet, waardoor een visuele check niet meer nodig is.
Heeft u te maken met verwarming en koeling van voedsel of produceert u een stroperige product zoals saus, yoghurt of beslag, dan is de QMW43 precies wat u nodig heeft. Daarnaast werkt het instrument ook bij melk, bier en fruitsappen.
Verbeter uw proces en waarborg de kwaliteit

Onafhankelijk van de producteigenschappen helpt deze sensor om uw proces te verbeteren en daardoor uw productkwaliteit te waarborgen.
In drie stappen eenvoudig aan de slag. U kiest de buis of tank die u wilt checken en nadat de QMW43 is geïnstalleerd gaat deze direct aan de slag met de meting van de aangroei.

Welke stappen zijn nodig
*B*1. Nulpunt Schoon bij schone buis of tank*/B*
Deze waarde hoeft u maar een keer op te slaan.

*B*2. Nulpunt in Productie */B*
Deze waarde slaat u op direct na de opstart van het product.

3. Aangroei vergelijken
– De effectiviteit van de reiniging wordt na afloop van elke schoonmaakcyclus gecheckt op basis van de gemeten aangroei in vergelijking met het Nulpunt Schoon.
– De vervuiling tijdens het productieproces wordt real-time gemonitord op basis van de gemeten aangroei in vergelijking met het Nulpunt in Productie.
Reinigingseffectiviteit checken en vervuiling monitoren

Met deze waarden bepaalt u zelf wanneer de installatie moet worden gereinigd of dat het productieproces doorloopt, zonder dat er een visuele test nodig is vanuit de controlekamer. Zo eenvoudig kan het zijn.

Vanaf nu kunt u uw reinigingseffectiviteit checken en vervuiling monitoren. QMW43 helpt uw beslissingen te nemen op basis van de installatieconditie waardoor u:
•Bespaart op energie, water en chemicaliën.
•De beschikking van uw installatie verhoogt.
•Het risico van beschadigde producten vermindert.

Terugverdientijd? Direct met het eerste gebruik of binnen een jaar.
Wilt u de sensor testen en zelf de terugverdientijd in uw real-life proces berekenen?

Vraag een test icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Effectiever reinigen en grip op vervuiling

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer