Efcon Water nieuwe telg in de Indutrade-familie

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Efcon Water nieuwe telg in de Indutrade-familie

Indutrade Benelux heeft donderdag 4 maart jongstleden Efcon Water B.V. overgenomen. Het bedrijf uit Vianen ontwikkelt, produceert en installeert complete meet- en monsternamestations voor afvalwater en verzorgt de integratie van deze apparatuur in afvalwaterfactureringssystemen. Paul Verkroost startte het bedrijf in 1993 en zal na de overname met zijn expertise bij de onderneming betrokken blijven.

Sterke positie
Efcon Water heeft een sterke positie in de Benelux en werkt in diverse Europese landen samen met gespecialiseerde distributeurs. De producten worden ook ingezet buiten de Europese grenzen. Door deel uit te maken van de internationale technische Indutrade-bedrijvengroep verwacht Efcon Water nog sneller wereldwijd te kunnen doorgroeien.

Zelfontwikkelde technologie
Om aan de vraag naar sterke en chemisch bestendige behuizingen te voldoen, introduceerde Efcon Water als eerste in de sector een speciaal productieproces voor thermoplastische kasten. Al snel werd duidelijk dat dit materiaal voordelen bood ten opzichte van conventionele stalen producten. Naast kwalitatieve behuizingen ontwikkelde het bedrijf verschillende bemonsteringstechnieken, wereldwijd toegepaste elektronica en optionele apparatuur zoals elektromagnetische flowmeters, afvalwaterpompen en –putten en waterniveausensoren.

Geldende normen
De afvalwatermeetsystemen van Efcon Water bieden een gegarandeerde nauwkeurigheid van 95% (NEN 6600) en een streefnauwkeurigheid van 98%. De monsternametechnieken (met uitzondering van de slangenpomp) voldoen aan de geldende NEN 6600-1 norm. De samplers voldoen ook aan de ISO 5667- en EN 16479-richtlijnen (Mcerts op Efconomy Vacuum sampler). In de waarborging van de ‘Effluent Controle Systemen’ zijn de flowmeterverificatie en -datavalidatie opgenomen. De directie van Efcon Water maakte deel uit van de NEN 6600 Normcommissie Afvalwater Monstername en is nauw betrokken bij regelgeving op het gebied van afvalwaterdebietmeting.

Foto: Vlnr. Robert Timmer (algemeen directeur Indutrade Benelux), Paul Verkroost (voormalig eigenaar Efcon Water) met zijn vrouw Rosita Fase en Leo van Diemen (financieel directeur Indutrade Benelux).

Bezoek de website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Efcon Water nieuwe telg in de Indutrade-familie

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen... Lees meer