Duurzaam kantoor op eigen ­waterstof

icon.highlightedarticle.dark Management 1 juni 2023
Het Titaan-gebouw van Hygro vanuit de lucht
Het Titaan-gebouw van Hygro vanuit de lucht | Foto: Hygro
Article image of: Duurzaam kantoor op eigen ­waterstof
Het Titaan-gebouw van Hygro vanbinnen | Foto: Hygro

HYGRO, systeemintegrator van energiewinning met waterstof, heeft onlangs zijn nieuwe kantoor ‘Titaan’ in Den Haag betrokken. Het bedrijf wil het kantorencomplex zelfvoorzienend maken door gebruik te maken van waterstof die is opgewekt met zonnecellen. Het energiesysteem maakt waterstof met elektrolyse – splitsing van waterstof in waterstof en zuurstof. De waterstof wordt opgeslagen in drukvaten en bij elektriciteits- of warmtevraag omgezet in stroom met behulp van een brandstofcel. Het overschot aan energie kan mogelijk worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Het kantoorpand Titaan wordt daarmee het eerste kantoor dat voorziet in zijn eigen energie door middel van waterstof. Onder het project valt ook de ontwikkeling van een testopstelling voor waterstofproductie met elektrolyse om het proces te optimaliseren. Het energie-opslagsysteem heeft voordelen: het kan seizoensvoorraden aanleggen, noodstroomvermogen bieden en een oplossing zijn voor gebouwen met onvoldoende netaansluiting. HYGRO Technology en Huygens Engineers werken samen met Unknown Group aan de realisatie van dit project. Titaan is onderdeel van Unknown Spaces, een businessunit van Unknown Group die infrastructuur biedt voor groeiende bedrijven.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer