De lamellenpomp: ontwikkeld voor de zwaarste taken, van weefsels tot botten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De lamellenpomp: ontwikkeld voor de zwaarste taken, van weefsels tot botten

De pomp voor de zwaarste taken
De unieke constructie van de JS lamellenpomp maakt het mogelijk om uitdagende media met grote en harde deeltjes zoals botten, weefsels en vet te verpompen. Hierdoor kunnen niet-homogene producten over grote afstanden worden verpompt. De pomp wordt ingezet voor toepassingen zoals slachtafval, krill, visresten en diervoeding.

Door het compacte ontwerp en de mogelijkheid om in een gesloten leidingsysteem te pompen, vormt de pomp een zeer geschikte vervanger voor andere systemen zoals schroeftransporteurs, wormpompen en transportbanden. Bovendien heeft de pomp lagere energie- en onderhoudskosten en een hogere capaciteit.

JS Easy Clean lamellenpomp
De JS Easy Clean lamellenpomp is ontworpen voor industrieën waar hygiëne voorop staat. De pompen hebben dezelfde eigenschappen als de standaard pompen, maar dan met een scharnierend zijpaneel. Hierdoor kan één zijde van de pomp worden geopend, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is voor reiniging en inspectie.

JS Proputec biedt alle varianten van de pomp aan in roestvrij staal voor industrieën met hogere eisen en normen. Ook levert JS pompen die zijn vervaardigd uit materialen geschikt voor het verpompen van levensmiddelen (Verordening EN 1935/2004).

Case stories: lamellenpompen voor de vleesverwerkingsindustrie
De lamellenpomp biedt oplossingen voor het transporteren, malen en hanteren van grondstoffen binnen vleesverwerkingsprocessen. De pomp is onder andere geschikt voor het verwerken van bijproducten uit de vis-, pluimvee- en vleesverwerkende industrie. Bijproducten die niet bedoeld zijn voor menselijke consumptie, worden omgezet in waardevolle en bruikbare materialen zoals oliën, eiwitten en mineralen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark