De kracht van tandwielpompen in de farmaceutische industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
30 bekeken 21 februari 2023
Article image of: De kracht van tandwielpompen in de farmaceutische industrie

HOE ZE BIJDRAGEN AAN VEILIGHEID, PRECISIE EN EFFICIËNTIE

Het is niet verrassend dat de farmaceutische industrie hoge eisen stelt aan haar productie. Het eindproduct moet altijd veilig en effectief zijn en verspilling van kostbare API’s moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Pompen spelen een belangrijke rol in de productie van geneesmiddelen, bijvoorbeeld bij het nauwkeurig doseren van additieven. Tandwielpompen zijn een logische keuze vanwege hun precisie, betrouwbaarheid en veiligheid.

VERBETERDE KWALITEIT VAN UW EINDPRODUCT
Een van de voordelen van tandwielpompen is hun precisie, wat van cruciaal belang is voor de kwaliteit van het eindproduct. De hoeveelheid vloeistof die wordt verpompt kan nauwkeurig worden geregeld en aangepast aan de specifieke eisen van een productieproces. Dit zorgt ervoor dat er geen kostbare ingrediënten verspild worden. Daarnaast worden tandwielpompen gekenmerkt door een continue, pulsatievrije dosering en “low shear stress”, wat eveneens bijdraagt aan de kwaliteit van het product.

BETROUWBAAR EN VEILIG
Tandwielpompen zijn zeer betrouwbaar en duurzaam doordat ze specifiek voor de toepassing geconfigureerd worden en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen corrosie en slijtage. Ze zijn geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen, zoals clean rooms. Bovendien zijn magneet gekoppelde tandwielpompen hermetisch dicht, waardoor lekkage van chemische additieven voorkomen wordt.

ONTWERP CONFORM GMP-RICHTLIJNEN
Om te voldoen aan de GMP-richtlijnen in de farmaceutische industrie zijn tandwielpompen beschikbaar die SIP- of CIP-reinigbaar zijn. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en kwaliteit en kunnen grondig gereinigd worden zonder demontage.

ONZE OPLOSSINGEN VOOR DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE
– Magneetgekoppelde pompen van GATHER Industrie GmbH (CIP/ SIP)
– Microtandwielpompen van HNPM voor uiteenlopende life-science applicaties
– MAAG tandwielpomp DX
– Micro filters van HNPM
– Snelkoppelingen, ook in Hastelloy
– GMP suurDOS® doseersystemen
– GMP Glas reactorsystemen & nutsch filters

CERTIFICERING
Inspectie documentatie wordt beschikbaar gesteld voor de vloeistof benatte delen:
– Pomp/ filter/ flowmeter
– Tubing/ aansluitingen/ adapters/ dichtingen
– Slangen

Voor de metalen delen worden materiaalcertificaten type 3.1 en de conformiteitsverklaring 2.1 (DIN EN 10204:2005) geleverd. ATEX-certificering is eventueel ook mogelijk.

Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden voor uw proces! Lets talk!

Check onze website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De kracht van tandwielpompen in de farmaceutische industrie

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer