De juiste sensor selecteren wordt steeds gemakkelijker

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De juiste sensor selecteren wordt steeds gemakkelijker

Een radarsensor die alle denkbare niveautoepassingen meet, kan dat? Ja! De tijd dat gebruikers uit een groot aantal instrumenten het juiste moeten uitkiezen, behoort namelijk tot het verleden. Met de nieuwe radarsensor VEGAPULS 6X luidt VEGA een nieuw niveaumeet-tijdperk in.

Traditioneel begint de zoektocht naar een geschikte radarniveausensor met de vraag welke frequentie het beste bij de specifieke toepassing past of welke mediumeigenschappen, temperatuurgebieden en procesaansluitingen aan de orde zijn. Was de keuze van het juiste instrument tot nu toe een omslachtige aangelegenheid, met de nieuwe VEGAPULS 6X zet VEGA dit proces volledig op zijn kop. “Het gaat tenslotte niet om de sensor, maar om wat de gebruiker met de sensor in zijn individuele processen kan bereiken”, zegt Florian Burgert, die als productmanager vanaf het begin nauw betrokken is geweest bij de ontwikkeling. “De zekerheid dat je met je sensorkeuze niet alleen sneller je doel bereikt, maar ook dat je de beste oplossing tot je beschikking hebt, maakt in de dagelijkse praktijk het verschil.”

Meer dan één miljoen instrumenten over de hele wereld in gebruik

30 jaar geleden begon het succesverhaal van het bedrijf dat momenteel wereldwijd marktleider is op het gebied van niveaumeettechniek op basis van radar en waarvan de sensoren inmiddels in miljoenen aantallen processen optimaliseren. Het verhaal bevat mijlpalen zoals ‘s werelds eerste tweedraads radarinstrument en de eerste 80GHz-radarsensor voor vloeistoffen op de markt. Er achter staan veel mensen met een gezamenlijke passie: “Bij VEGA maken we niet honderd verschillende producten, maar concentreren we ons op wat we het beste kunnen. Radar dus”, vat productmanager Jürgen Skowaisa samen.

Volledig beveiligd:

ook technisch biedt de nieuwe VEGAPULS 6X het beste wat tegenwoordig haalbaar is: een zelfdiagnosesysteem dat storingen direct signaleert en zorgt voor een beduidend hogere beschikbaarheid, nieuwe radarchiptechnologie, uitgebreide toepassingsmogelijkheden en een eenvoudigere bediening. Naast de SIL-certificering komen ook alle aspecten van cybersecurity aan bod: conform IEC 62443-4-2 wordt voldaan aan de strengste eisen op het gebied van veilige communicatie en toegangscontrole.

De waarde schuilt in de beste toepassing

Niveausensoren moeten het voor gebruikers gemakkelijker maken om hun industriële processen te bewaken. De consequentie die dat voor de VEGAPULS 6X heeft gehad is: maximaal vereenvoudigen. Het is de enige sensor die geschikt is voor alle toepassingen. De klant hoeft zich in de toekomst geen zorgen meer te maken over de techniek, frequentie of uitvoering. Alleen al de inbedrijfstelling is met slechts een paar keer klikken en met enkele basisgegevens beperkt tot een minimum. In veel gevallen kan de VEGAPULS 6X al af fabriek tot in detail worden ingeregeld. Monteren, aansluiten, klaar: eenvoudiger wordt het niet.

Watch article video icon.arrow--dark Start met configureren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De juiste sensor selecteren wordt steeds gemakkelijker

VEGA Meet- en Regeltechniek

Specialist in niveau-, schakel- en drukmeettechniek Lees meer