Caster magneetgedreven pompen terug bij PromoTec

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Caster magneetgedreven pompen terug bij PromoTec

De Italiaanse producent van magneetgedreven centrifugaal-, turbine- en schottenpompen, “Caster Magnetic Drive Pumps” is ontstaan in 1976. Vanaf 1984 heeft PromoTec deze pompen zeer succesvol in de Nederlandse en Belgische markt verkocht en meegeholpen aan de ontwikkeling van Caster.

In 2000 werd Caster, vanwege hun enorme succes wereldwijd, overgenomen door de Sundyne groep en ondergebracht bij HMD Kontro in Engeland. In 2005 werd zelfs de productie van Italië naar Engeland verplaatst. Dit leidde tot een fabriekssluiting in Italië en ontslag van vrijwel het voltallige Italiaanse personeel.
Doordat HMD Kontro reeds andere vertegenwoordigers had in Nederland en België, verloor PromoTec weliswaar de verkooprechten, maar niet de kennis en de historie.

Tussentijds waren een aantal ex-Caster medewerkers in Italië, een nieuwe productie voor magneetgedreven centrifugaal-, turbine- en schottenpompen opgestart, met meer of minder succes. In elk geval zeker niet met de complete productrange die Caster voorheen had.
In 2009 heeft HMD Kontro besloten om de eigendomsrechten en de productie van “Caster Magnetic Drive Pumps” over te dragen naar twee Italiaanse ex-Caster key-medewerkers, die samen Greenpumps srl. hadden opgezet, als exclusief geautoriseerd producent en leverancier van alle Caster pompen en onderdelen. Greenpumps beschikt over veel kennis en ervaring en zij konden nu ook beschikken over de originele mallen en de tekeningen van Caster.
PromoTec greep het aanbod om Greenpumps exclusief voor de Nederlandse en Belgische markt te vertegenwoordigen, graag aan.

Ondanks veel belangstelling voor de pompen van Greenpumps en een toenemend aantal opdrachten, ontdekten wij dat lang niet iedereen weet dat Greenpumps in feite een voorzetting is van het oude alom bekende “Caster Magnetic Drive Pumps”. Dat betekent dat we daarmee ook onderdelen en vervanging voor bestaande Caster pompen kunnen leveren, evenals terug kunnen vallen op het nog aanwezige archief van geleverde pompen.

Samen met Greenpumps hebben we het oude Caster programma weer terug, de productie weer in Italië en de verkoop en service voor Nederland en België bij PromoTec.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Caster magneetgedreven pompen terug bij PromoTec

mburggraaff@promotec.nl

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer