Borstelloze membraanpompmotor

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie 13 maart 2023
Article image of: Borstelloze membraanpompmotor

KNF heeft de aandrijfeenheid van zijn pompen radicaal vernieuwd. Niet alleen de motor, maar ook het pomphuis en de mechanische aandrijfcomponenten zijn opnieuw ontworpen. De nieuwe aandrijf­eenheid met de naam KNF DC-BI heeft een geavanceerde, zelf-ontwikkelde borstelloze gelijkstroommotor. Een belangrijke technische innovatie is de grote mate van integratie: motor, pomphuis, kogellagers en excenter vormen één geheel.

Deze integratie maakt de membraanpompen licht van gewicht en compact, en verbetert de prestaties voor dit type pompmotoren, aldus de leverancier. De nieuw ontwikkelde behuizing verbetert ook het warmtemanagement van de pomp, vooral bij continue zware belasting. Daarnaast is de levensduur van de pomp verlengd door het formaat van de kogellagers te vergroten en hun positionering te optimaliseren. KNF biedt de DC-BI-motoren aan als maatwerk-optie voor meerdere micro gas- en vloeistofpompen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer