Besparen bij de dosering van toevoegingen?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Besparen bij de dosering van toevoegingen?

De QuattroTec (QT) hygiënische viervoudige membraandoseerpompen van Quattroflow hebben een uniek werkingsprincipe dat gebruik maakt van 4 membranen en gebaseerd is op de werking van een menselijk hart.

De QT doseerpompen zijn speciaal ontwikkeld voor hygiënische doseerapplicaties in de voedingsmiddelen-, dranken en algemene hygiënische industrie. Sinds de succesvolle lancering door Spin Pompen, eind vorig jaar, worden deze pompen al veel ingezet bij de dosering van een breed scala toevoegingen, zoals kleur-, geur- en smaakstoffen en natuurlijk ook vitamines.

T.o.v. traditionele doseerpompen staan de QuattroTec viervoudige membraanpompen bekend om hun efficiënte dosering, doseernauwkeurigheid (minder dan 0,5%) en breed lineair regelbereik van 1:200. De QT pompen onderscheiden zich in de markt van doseerpompen door hun hoge niveau van reinigbaarheid, pulsatievrije werking en de mogelijkheid om producten met een kwetsbare structuur, zoals eiwitten, zonder beschadiging te doseren.

De QuatroTec membraandoseerpompen hebben daarnaast een aantal minder bekende kenmerken, die de pompen nog interessanter en voordeliger maken voor het doseren van ingrediënten en toevoegingen.
De QT membraanpompen zijn zelfaanzuigend (kunnen lucht verwerken aan de zuigkant) en in staat om lucht te comprimeren (perskant). Hierdoor is product recovery in zowel de zuig- als persleiding mogelijk en wordt de resthoeveelheid van kostbare toevoegingen, die normaal tijdens de reiniging weggespoeld wordt, sterk verminderd.

Bovendien hebben de QT pompen als extra voordeel dat ze in staat zijn om de CIP-reiniging van de pomp en het leidingwerk voor hun rekening te nemen. De pompen hebben namelijk een groot regelbereik (1:200). Ze kunnen hierdoor zowel op lage capaciteit (bij het doseren) als hoge capaciteit (CIP-reiniging) optimaal functioneren.

De QT pompen kunnen worden geleverd in 3 verschillende groottes. Ze bieden een capaciteit van 1 tot 5.000 l/uur (optioneel 20.000 l/uur) en zijn geschikt voor drukken tot 6 bar.

Wilt u ook de verspilling van kostbare toevoegingen in uw proces verminderen? Neem contact op met onze experts. Ze informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden van de unieke QuattroTec membraandoseerpompen.

websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Besparen bij de dosering van toevoegingen?

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer