Bedrijfssoftware van Van Beek uniek en professioneel

icon.highlightedarticle.dark Automatisering Laatste wijziging: 8 mei 2023

Van Beek startte jaren geleden met het ontwerp van Pionus, haar eigen business softwareprogramma. Onafhankelijke specialist Skopos kreeg de vraag om het systeem te onderzoeken op functionaliteit en toekomstperspectief. De conclusie was lovend: “Groot voordeel van het systeem is de integratie van het pakket met de techniek”, vertelt Gerrit Vixseboxse, directeur bij Skopos. “Dat is echt uniek.”

Erik Huttema, senior adviseur bij Skopos, sluit zich hierbij aan. “Pionus ziet er gewoon heel goed uit. Het is een volwaardig, professioneel gebouwd systeem met menustructuren, overzichtelijke schermen en een performance die bijzonder hoog is. Hoger dan wat ze met ieder ander systeem zouden kunnen krijgen met een stabiliteit die richting de 99,9 % gaat. We waren dan ook erg onder de indruk.”

Speler in de markt
“Een van de grootste voordelen is dat het systeem geen rekening houdt met functionele gebieden”, verklaart Huttema. “Naast ERP-systemen, softwarepakketen die verschillende bedrijfsprocessen samenbrengen, zijn er nog vele andere losse systemen en software, zoals CRM voor klantbeheer. Al deze losse systemen zitten in een soort domein.”

Vixseboxse vult aan: “Als Van Beek al die losse software aanschaft, lopen de kosten veel te hoog op. Pionus fietst met gemak door die systemen heen en trekt zich niets aan van die domeinen. Er zijn veel bedrijven net als Van Beek die tussen de 15 tot 50 medewerkers hebben, heel sterk projectmatig werken en veel met techniek te maken hebben. Voor dit soort bedrijven is Pionus een hele goede fit.”

Extra toepassingen
“De CRM en DMS functies hebben slimmigheden en handigheden die je niet in geavanceerde systemen ziet”, vervolgt Huttema. “Tijdens het onderzoek kwamen vele konijnen uit de hoge hoed.” Een voorbeeld daarvan is het ‘hulliescherm’, een informatiescherm waar iedereen veel voorkomende problemen kan melden. Het systeem kent die problemen vervolgens toe aan bepaalde functionarissen die het probleem kunnen oplossen. “Dit soort kleine toepassingen maken het systeem uniek en eigen.”

Flexibiliteit vs. capaciteit
“Een groot pluspunt wat zij met een standaardsysteem nooit zullen krijgen is flexibiliteit. Maar dat heeft ook een keerzijde: capaciteit. Op dit moment onderhouden zij het systeem met anderhalve man wat voor nu toereikend is. Maar zij kunnen zich niet gaan opstellen als professionele leverancier voor geïnteresseerde bedrijven en bijvoorbeeld 24 uur support bieden en beschikken over alle documentatie in zowel Engels als Nederlands”, aldus Huttema.

Beknopt en duidelijk resultaat
“Pionus doet precies wat Van Beek nodig heeft”, vertelt Huttema tot slot. “Het past bij de platte organisatie bij Van Beek. Iemand van engineering moeten klanten te woord staan en iemand van de productie moet ook kunnen weten hoe het met de verkooporder staat. Iedereen kijkt met Pionus naar dezelfde gangbare en makkelijk te verkrijgen informatie.”

geschreven door

Van Beek BV

Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer