Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek

icon.highlightedarticle.dark Molens en maalapparatuur
74 bekeken Laatste wijziging: 15 maart 2024
Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek
Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek
UBM5 | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek
UBM50 | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek
UBM maalschijven | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek
oppervlakte creëren | Foto: Eskens Process Solutions

De natte maaltechniek van de Dyno-Mill maalmolens biedt een fascinerende verscheidenheid aan toepassingsgebieden binnen de coatingindustrieën, en heeft steeds een beslissende invloed op de kwaliteit van het eindproduct.

Door het nat vermalen van deeltjes creëert men extra oppervlakte, en dit geeft tal van voordelen bij de productie van coatings. Een voorbeeld verduidelijkt hoe extreem dit creëren van extra oppervlak kan gaan: Een kubus van 1 cm³ heeft een oppervlak van 6 cm². Door deze kubus op te delen in kubusjes van telkens 1 nanometer bekomt men een oppervlakte van 6000 m², en dit geeft tal van verbeteringen op visueel en technisch vlak voor coatings in zeer verschillende industrieën.

De productie van autolakken

Nat vermalen van autolakken in een Dyno-Mill maalmolen maakt de productie van coatings mogelijk die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar die ook voldoen aan de hoge technische normen die vereist zijn bij het lakken van auto’s met matte en hoogglans lakken.

Of het nu gaat om blanke lak, grondlak, of primer – met behulp van de Dyno-Mill maalmolens kan men op een zeer efficiënte en energiezuinige wijze zeer fijne deeltjesgroottes en deeltjesverdelingen bereiken. Dit staat garant voor briljante kleuren, langdurige glans of mooie matte effecten, en onberispelijke hechting. Ook de krasbestendigheid wordt door fijnheid van de autolak bepaald.

De productie van reparatielakken

Coatings voor het herstellen van auto’s moeten kleurnauwkeurig, sneldrogend en duurzaam zijn. Een naadloze integratie en hechting zijn van cruciaal belang. Autolakken compenseren onregelmatigheden in het oppervlak en moeten bestand zijn tegen chemicaliën om een langdurige bescherming te garanderen.

Door een homogene verdeling en de fijne vermaling van de deeltjes in de coating maken de Dyno-Mill maalmolens efficiënte formuleringen en nauwkeurige samenstellingen mogelijk.

Het lakken van gewalst metaal

Bij het aanbrengen van coatings op gewalste metalen strips die later worden verwerkt tot verschillende producten zoals dakpanelen, gevelbekleding, huishoudelijke apparaten en dergelijke is niet alleen een visueel aantrekkelijk oppervlak belangrijk, maar dit oppervlak moet ook bestand zijn tegen corrosie, weersinvloeden en mechanische belastingen.

Ook in deze industrie zorgen de Dyno-Mill maalmolens voor een nauwkeurige regeling van de deeltjesgrootte en een optimale verdeling van de coatingmaterialen. Het malen en dispergeren van de materialen zorgt voor een gelijkmatige laagdikte en -kwaliteit.

Poedercoating

Ook bij het poedercoaten spelen de Dyno-Mill maalmolens een belangrijke rol. Bij dit belangrijke proces in de oppervlaktecoatingtechnologie tracht men een uniforme en hoogwaardige coating op verschillende ondergronden te bereiken.

Door de coating te vermalen bereikt men een betere verspreiding van poederdeeltjes, wat resulteert in een verbeterde hechting aan oppervlakken, een gladdere en uniforme coating en meer kleur- en textuurvariaties.

De Dyno-Mill maalmolens produceren poedercoatings met verbeterde vul- en vloei-eigenschappen, wat resulteert in een meer uniforme, efficiënte coating en minder stofontwikkeling.

Milieubewust en economisch produceren.

Door een coating optimaal te vermalen heeft men minder pigment nodig voor hetzelfde schitterende resultaat. Bovendien zijn de nieuwste Dyno-Mill UBM-modellen zeer energiezuinig zodat de fabrikant van lakken milieubewust en economisch kan produceren, terwijl de lakken langer houdbaar zijn en zich beter hechten, waardoor ze minder snel moeten vervangen worden. Een win-winsituatie voor iedereen.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Baanbrekende technologie voor oppervlaktetechniek

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer