AMPCO ZP1+ hygiënische draaizuigerpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AMPCO ZP1+ hygiënische draaizuigerpomp
Article image of: AMPCO ZP1+ hygiënische draaizuigerpomp

Ampco heeft het design van zijn ZP1 “klassieke” draaizuigerpomp geoptimaliseerd. Het resultaat is de lancering van de ZP1+ serie: een unieke pomp waarvan de seals in minder dan 7 minuten te vervangen zijn.

Innovatie
Op de gewoonlijk vrij conservatieve markt van hygiënische draaizuigerpompen kiest outsider Ampco al jaren voor innovatie. Zo heeft de fabrikant het traditionele design van de succesvolle ZP1 draaizuigerpomp verbeterd en een unieke nieuwe pomp op de markt gebracht: de ZP1+. Deze pomp heeft een gepatenteerd design dat ervoor zorgt dat de (de)montage en maintenance van de pomp aanzienlijk minder tijd in beslag nemen.

Front-loaded seals
In tegenstelling tot alle “klassieke” draaizuigerpompen op de markt is de asafdichting van de ZP1+ pomp namelijk front-loaded gemaakt. Dit geldt voor zowel de statische als de dynamische O-ringen. Hierdoor is het mogelijk om de asafdichting te vervangen zonder het pomphuis te demonteren en zonder de draaizuigerpomp uit het leidingwerk te halen. Een belangrijk voordeel, zeker als de onderhoudswerkzaamheden in een compacte ruimte uitgevoerd moeten worden.

Minder dan 7 minuten
De tijdwinst bij het vervangen van de seals van deze innovatieve draaizuigerpomp is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Terwijl gemiddeld 20 minuten (voor 2 monteurs) nodig zijn om de asafdichting van een draaizuigerpomp te vervangen is dit bij een ZP1+ pomp mogelijk, voor 1 monteur, in minder dan 7 minuten. Deze innovatie zorgt hierdoor voor een belangrijke verlaging van zowel onderhoudskosten als de duur van productiestops t.b.v. maintenance.

Optimalisaties zonder meerprijs
Ondanks zijn bijzonder aantrekkelijke prijsstelling biedt de ZP1+ draaizuigerpomp, ten opzichte van de huidige standaard in de markt, een aantal andere belangrijke design-optimalisaties. Zo is de pomp standaard voorzien van een RVS lagerstoel. Ook zijn de assen volledig uit 17-4PH vervaardigd en de rotoren uit Alloy 88 (non galling materiaal). Bovendien zorgt de toepassing van schuinvertande synchronisatie-tandwielen voor een geluidsarme werking.

Upgrade en uitwisselbaarheid
Het is mogelijk om bestaande ZP1 draaizuigerpompen te upgraden naar het gepatenteerde ZP1+-design. Bij een totale revisie (remanufacturing) van een ZP1 pomp wordt deze upgrade zelfs volledig kosteloos uitgevoerd.

De ZP1+ pompen bieden een maximale capaciteit van 100 m3/uur. Ze zijn geschikt voor een persdruk tot 15,5 bar. De pompen zijn volledig uitwisselbaar met de Ampco ZP1, Waukesha Universal 1 en Wright TR-10 pompen.

Voor meer informatie over de Ampco draaizuigerpompen kunt u contact opnemen met Spin Pompen, de Key Distributor van producent Ampco.

website icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:AMPCO ZP1+ hygiënische draaizuigerpomp

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer