Advanced Meter Verification (AMV)

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Advanced Meter Verification (AMV)

Advanced Meter Verification (AMV)

Eenvoudige controle, evaluatie en documentatie van meetprestaties

Met Advanced Meter Verification (AMV), biedt FLEXIM nu een krachtige oplossing voor controle, evaluatie en validatie van de meetkwaliteit van zijn FLUXUS ultrasone flowmeters en daarnaast het documenteren hiervan. FLUXUS meet de (volumetrische) flow van vloeistoffen, gassen en stoom, als ook thermische flow van vloeistoffen. Alle meting worden uitgevoerd op niet-intrusieve basis en de transducers worden aan de buitenkant van de leiding gemonteerd. Omdat de transducers niet direct met het medium in aanraking komen, zijn zij niet onderhevig aan slijtage en functioneren praktisch onderhoudsvrij. De akoestische signalen, die in eerste instantie gebruikt worden om de doorstroming snelheid van het medium te kunnen bepalen, bieden daarnaast ook waardevolle diagnostische informatie die worden gebruikt om de meetkwaliteit te kunnen bepalen. AMV leest de diagnostische data uit en vergelijkt deze met de oorspronkelijke referentiewaarden die opgeslagen liggen in de transmitter. Dit geeft de gebruiker de zekerheid dat de meting nog altijd goed functioneert. Wanneer de meetkwaliteit verminderd, wordt dat door de diagnostische data opgepikt en gerapporteerd in het rapport van de ‘Advanced Meter Verification’. Trendanalyse maakt preventieve planning van onderhoudswerkzaamheden mogelijk en onverwachte storingen kunnen hierdoor voorkomen worden.

De gemakkelijke on-site meetvalidatie door middel van AMV minimaliseerd de noodzaak van kalibratie of onderhoud. De AMV behoeft zelfs geen onderbreking van de meting en/of proces maar kan gedurende een werkende meting uitgevoerd worden. De uitvoering van een AMV is eenvoudig uit te voeren en kan door de gebruiker of door de FLEXIM service technicus uitgevoerd worden.

Geschreven door

Logo van:Advanced Meter Verification (AMV)

Flexim Instruments Benelux B.V.

Flexim GmbH Berlijn, is in 1990 opgericht door vier afgestudeerden van de Berlijnse Humboldt Universiteit en de Universiteit Rostock, ontwikkelt en produceert ultrasone clamp-on debietmeters en in-line procesanalysers. De hoge... Lees meer