15e Aqua Nederland verbindt kennis aan watertechnologie

9 maart 2023
Article image of: 15e Aqua Nederland verbindt kennis aan watertechnologie

Van 21 tot en met 23 maart 2023 staat Aqua Nederland in ­Evenementenhal ­Gorinchem op het programma. Alle technologieën voor de verwerking van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer zijn gebundeld onder één dak, inclusief een vernieuwd kennisaanbod op de ­bovenverdieping.

Tekst: Redactie Fluids Processing | Fotografie: Seijbels

Van oudsher is Aqua Nederland het platform voor kennisdeling, netwerken, en educatie in de watersector. De belangrijke topics deze editie zijn volgens Esther Rodenburg van beursorganisator Easyfairs Nederland circulariteit, energietransitie, de gevolgen van klimaatverandering en veilig water.

Technologie én kennissessies

Beneden biedt Aqua Nederland een uitgebreid expositieprogramma met technologische oplossingen voor de watersector. ‘Next Level’, de vernieuwde bovenverdieping van de evenementenhal, is de ontmoetingsplek voor technologiebedrijven, adviesbureaus, opleiders en de beursbezoekers uit de watersector. Hier zijn ook de Innovatie- en de IKN-straat te vinden die nu ‘InfraCampus-IKN’ heet vanwege de samenwerking met het Bouw & Infrapark in Harderwijk.

De Innovatiestraat is een samenwerking met Water Alliance met als deelnemers OIO-systems, Rolapac Drijflaagverwijderaar, Insezo, Vislift en VPdelta+. In de InfraCampus-IKN staan leden van Stichting IKN bij elkaar, te weten: Stichting IKN, Copier water en GEP Water.

Op Next Level staan verder de advies- en ingenieursbureaus. Grotere spelers zijn TBS-S VA Groep, WaterCampus, Tauw, Croonwolter&Dros, Mobilis, KWR, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, ENVAQUA, Water Alliance, NWP en Vandervalk + Degroot. De bovenverdieping is vanaf de beursvloer via twee roltrappen bereikbaar.

Grotere rol watermanagement

Er is dit jaar extra aandacht voor watermanagement. Daarom zijn er twee theaters ingericht op Next Level, namelijk een Watertheater en een Stedelijk Watertheater. Net als vorig jaar staan op dag 1, 2 en 3 in het Watertheater respectievelijk proceswater, de waterschappen en drinkwater centraal. Lezingen worden verzorgd door het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, KWR, Stichting RIONED, STOWA, Water Alliance, Duspot, Hach en Veolia.

Op 23 maart geeft ELIQUO Water & Energy in samenwerking met Reinier van den Berg (meteoroloog, bekend van RTL Weer), de Unie van Waterschappen, Waterschap Zuiderzeeland en Waterschap Vechtstromen de sessie ‘Methaanemissie onder de loep’. Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco Nederland en RWBwater organiseren gezamenlijk een driedaags minisymposium. De kennissessies in het Stedelijk Watertheater focussen op thema’s als klimaat, rioolbeheer en stedelijk water en zijn vooral gericht op de gemeentelijke problematiek. Buiten de theaters is er nog een randprogramma vanuit onder meer Deltares, Platform DIO en Bouwend NL. Tot slot biedt het Koninklijk Nederlands Waternetwerk een studentenprogramma aan.

Tekort technisch personeel

De watersector heeft nog steeds moeite om aan goed geschoold personeel te komen. Om die reden is Vacatureplaza in het leven geroepen. Hier wil Easyfairs met diverse partijen een overzicht bieden van de vacatures in de markt.

________________________________________________

Article image of: 15e Aqua Nederland verbindt kennis aan watertechnologie

Aqua Nederland

• Plaats: Evenementenhal Gorinchem
• Data: 21 – 23 maart 2023
• Tijden: dagelijks 10:00-18:00 uur
• Toegang: gratis via www.aquanederland.nl
• Onderwerpen: waterbehandeling, watermanagement, watertechnologie, hemelwaterafvoer en -opvang, riooltechniek, rioolonderhoud
• Doelgroep: industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten, provincies en GWW-sector
• Exposanten: 350

Easyfairs Evenementenhal | Franklinweg 2 | 4207 HZ Gorinchem | +31 (0)523 289 818

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark