Wissel veilig en snel van handbediende naar pneumatisch bediende kogelkraan

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wissel veilig en snel van handbediende naar pneumatisch bediende kogelkraan

Wil je in de toekomst alsnog het processysteem kunnen automatiseren met een pneumatische actuator of elektrische aandrijving?

Je kent het wel: je start met een nieuw systeem/installatie en gaandeweg kom je erachter dat een deel van je proces toch beter geautomatiseerd aangestuurd kan worden of je breidt je proces uit, waardoor aanpassingen nodig zijn.

Op het moment van installatie van het systeem is gekozen worden voor handbediende kogelkranen, maar nu wil je je proces (deels) automatiseren en moeten de kogelkranen vervangen worden door pneumatisch bediende varianten. Een flinke kostenpost en je krijgt verschillende typen kogelkranen in hetzelfde proces.

Achteraf automatiseren
Het voordeel van kogelkranen met verhoogde Iso top en Direct Mount topflens volgens ISO 5211 is dat de aansturing eenvoudig aan te passen is. Zowel pneumatische als handbediende aansturing is mogelijk, met dezelfde kogelkranen. De handbediening is (achteraf) gemakkelijk en veilig te vervangen door een pneumatische actuator, je hebt geen montagebeugel of aandrijfadapter nodig. Hierdoor kun je in het gehele project dezelfde kogelkranen gebruiken, de aansturing pas je naar behoefte aan. Voor meer informatie en mogelijkheden, zoals terugmelding, neem gerust contact op met onze verkoopafdeling!

Voordelen:
Kosten- en tijdbesparend
Flexibel
Duurzaam

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Wissel veilig en snel van handbediende naar pneumatisch bediende kogelkraan

Montakon BV

Montakon is sinds 1986 de technische groothandel voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij bieden alles voor de specialist onder één dak. Zo hebben wij een breed online assortiment met meer dan 30.000... Lees meer