Wilopark: relevant, duurzaam en digitaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wilopark: relevant, duurzaam en digitaal

WESTZAAN. De Wilo Groep heeft het nieuw gebouwde hoofdkantoor Wilopark in Dortmund feestelijk geopend. Meer dan 1.500 hooggeplaatste, internationale gasten uit bedrijfsleven en politiek namen samen met Wilo medewerkers deel aan het digitale evenement.

Eregasten die voor deze gelegenheid een videogroet stuurden, waren onder anderen bondskanselier Dr. Angela Merkel, de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen Armin Laschet, de Noordrijn-Westfaalse ministers Prof. Andreas Pinkwart en Karl-Josef Laumann alsmede de vice-premier van de republiek Kazachstan Roman Sklyar.

Tijdens de happening lichtte Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep, toe waarom de opening van het Wilopark in Dortmund een mijlpaal in de geschiedenis van Wilo betekent: “De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Wilo is met een investering ter grootte van ongeveer 300 miljoen euro niet alleen het grootste project in de geschiedenis van onze onderneming, maar ook een van de grootste industriële bouwprojecten van Noordrijn-Westfalen en zelfs van Duitsland”.

Wilopark
Op een oppervlakte van bijna 200.000 m2 komen de ultramoderne Smart Factory, de kantooromgeving “Pioneer Cube”, een klantenservicecentrum en de productontwikkeling samen. Bondskanselier Dr. Angela Merkel feliciteerde het bedrijf met de opening van het Wilopark. Bij deze gelegenheid benadrukte zij, dat de Wilo Groep met zijn innovatieve pompen en pompsystemen in economisch en ecologisch opzicht overtuigt. Eerder dit jaar verdiende het bedrijf bijvoorbeeld al de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021.

Ook de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen Armin Laschet, Prof. Andreas Pinkwart, Noordrijn-Westfaalse minister voor economie, innovatie, digitalisering en energie, en Karl-Josef Laumann, Noordrijn-Westfaalse minister voor arbeid, gezondheid en sociale zaken, feliciteerden de Wilo Groep met de feestelijke ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor.

Industrie 4.0 – klimaatneutrale productie
Met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is het energieverbruik verminderd met bijna 40 procent. Tegelijkertijd wordt de CO2-uitstoot verlaagd met 3.500 ton per jaar. Dit komt overeen met een hoeveelheid CO2 die 280.000 bomen kunnen opnemen. Het Wilopark is daarmee een klimaatneutrale omgeving. Het bedrijf wil dat voor 2025 op alle belangrijke productievestigingen van Wilo bereiken.

Geschreven door

Viega Nederland

De Viega Groep behoort met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000... Lees meer