Whitepaper ‘Energie besparen op persluchtinstallaties’

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Whitepaper ‘Energie besparen op persluchtinstallaties’

Perslucht is onmisbaar in veel (productie)processen, het is een veilige en betrouwbare energiedrager. Maar het vraagt ook veel energie om te maken. Maar liefst 70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik, waarvan 10 tot wel 25% verloren gaat door verkeerd gebruik of lekkages.

Energiebesparing op perslucht levert u dus veel op. Concreet in geld (kostenverlaging, toename financiële rendement), maar ook op moreel, maatschappelijk vlak: energiebesparing leidt tot lagere CO2-uitstoot. Misschien moet u zelfs voldoen aan de wettelijke verplichting van de ‘Informatieplicht Energiebesparing’. En die is al van toepassing als u gemiddeld 150 kWh per dag verbruikt. Maar waar te beginnen?

Whitepaper met tips en maatregelen
Geveke heeft een whitepaper gepubliceerd dat antwoord geeft op de vraag hoe u energie op het gebruik van perslucht kunt besparen en wat het u kan opleveren. Het geeft enkele praktische tips en vaak eenvoudig te realiseren maatregelen. U vindt het whitepaper op de website van Geveke. Klik op de externe link om het whitepaper gratis te downloaden:

Download icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark