Waterbeurs Aqua NL zet in op kennisdeling

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Waterbeurs Aqua NL zet in op kennisdeling

Op 15, 16 en 17 maart 2022 vind Aqua Nederland plaats in ­Evenementenhal Gorinchem. Op de vakbeurs voor waterprofessionals aandacht voor het sluiten van waterketens, het verwaarden van afvalwater en slimme waterzuiveringstechnologieën. Daarnaast is er ruimte voor kennisdeling en netwerken, en aandacht voor het opleiden van nieuw personeel.

Tekst: Easyfairs | Fotografie: Seijbels Photography

De vernieuwde bovenverdieping van de evenementenhal, Next Level, wordt de plek voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière. Hier zijn onder andere diverse kennistheaters, de Innovatiestraat, de IKN-straat, proefopstellingen van Festo en advies- en ingenieursbureaus te vinden. Bezoekers vinden hier KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, TAUW, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV, M.J. Oomen Moerdijk en meer.

Doelgroepgerichte theaters

De kennistheaters worden thematisch ingericht, met elke dag een andere doelgroep. Het Watertheater krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer.

Op Proceswater Dinsdag vertelt H2O Biofouling Solutions bijvoorbeeld over ‘Biomonitoring als tool’, behandelt RWB Water ‘Chemievrije en Duurzame Koelwaterbehandeling’. Evides Industriewater neemt de luisteraar mee langs ‘de weg van het water’ en DJP De Hoop vertelt vanuit VDH Watertechnology over ‘waterfabriek Eerbeek, retourwater naar de papierfabriek’.

Article image of: Waterbeurs Aqua NL zet in op kennisdeling

Inspiratie

Interessant voor beleidsmakers en specialisten uit de watersector is ook de inspiratiesessie van Energie- en Grondstoffenfabriek met volop gelegenheid om aansluitend te netwerken. ENVAQUA verzorgt diverse TechTalks, Platform DIO geeft met partners inspirerende live demonstraties van diverse software oplossingen. Tevens zijn Waterbedrijf Groningen, Waternet en Vitens van de partij om tijdens de spannende Fitterijdemonstraties het vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan het publiek.

Personeel

Ook de watersector kampt met een tekort aan technische geschoold personeel, Vandaar dat hier tijdens de beurs aandacht aan wordt besteed. Samen met KNW, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, wordt op de beurs een MBO studentenprogramma georganiseerd. Onder andere krijgen de studenten een centraal kennisprogramma en gaan zij in groepjes met opdrachten de beursvloer op. ●

________________________________________________

Aqua Nederland

• Plaats: Evenementenhal Gorinchem
• Data: 15, 16 en 17 maart 2022
• Tijden: dagelijks 10:00-18:00 uur
• Toegang: gratis via www.aquanederland.nl met code 2641, tevens gratis catering
• Onderwerpen: waterbehandeling, watermanagement, watertechnologie, hemelwaterafvoer en -opvang, riooltechniek, rioolonderhoud
• Doelgroep: industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten, provincies en GWW sector
• Exposanten: 350

Easyfairs Evenementenhal | Franklinweg 2 | 4207 HZ Gorinchem | +31 (0)523 289 818

Meer info via www.aquanederland.nl of op LinkedIn, Twitter of Facebook onder de naam: Aqua ­Nederland.

Article image of: Waterbeurs Aqua NL zet in op kennisdeling

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark