Wanner Hydra-Cell wint rechtszaak in China over innovatiebescherming

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wanner Hydra-Cell wint rechtszaak in China over innovatiebescherming

Het bedrijf, in Nederland al sinds 1984 vertegenwoordigd door PromoTec, investeert miljoenen in nieuwe technologie om met continue innovaties zijn klanten te ondersteunen bij het optimaliseren van hun proces. Met 159 patenten wereldwijd waarvan elf in China werkt het op een actieve manier aan bescherming van zijn R+D en innovaties. Met het winnen van de rechtszaak geeft het bedrijf een duidelijk signaal af dat het ondermijning van zijn goede naam niet licht opvat.

China

Het aangeklaagde Shanghai Nikuni verdedigde zich door aan te geven dat de patentprocedures met de China National Intellectual Property Administration (CNIPA) niet deugden. De rechtbank veegde dat van tafel en bepaalde een schadevergoeding.
Inmiddels loopt er nog een tweede zaak. Maar Wanner zegt die met vertrouwen tegemoet te zien.

Bill Wanner, CEO van Wanner: “Onze klanten staan op de eerste plaats bij al onze activiteiten. We hechten veel belang aan het feit dat elke klant die een Wanner Hydra-Cell pomp koopt ook daadwerkelijk een echte Wanner Hydra-Cell krijgt en geen kopie. We blijven state-of-the-art pompen leveren door continue investeringen in onze R&D. En dat impliceert dat we ons tot het einde toe zullen verdedigen tegen illegale ondermijning. Gelukkig dat de Chinese rechtbank dat onderschrijft.”

Innovatiebescherming

Joseph Loo, Wanner Pumps Ltd., Hong Kong: “Energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en een lange levensduur staan hoog op de agenda van de industrie in China. Onze pompen ondersteunen het streven naar duurzaamheid van onze klanten.”

Gregory A. Sebald van Merchant & Gould vult aan: “Innovatie zit in Wanners hart en wij blijven ons inzetten om dat in de rechtbank en wereldwijd te verdedigen.”

Eky Burggraaff, directeur PromoTec Hilversum: ”Goede zaak dat onze fabriek Wanner Engineering USA, haar innovaties en patenten bewaakt. Wij hebben als distributeur Bill Wanner met dit succes gefeliciteerd”.

Article image of: Wanner Hydra-Cell wint rechtszaak in China over innovatiebescherming
Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Wanner Hydra-Cell wint rechtszaak in China over innovatiebescherming

PromoTec B.V.

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer