Vortex Schakelkastkoeling van Fiktech = kiezen voor een èchte industriële oplossing!

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vortex Schakelkastkoeling van Fiktech = kiezen voor een èchte industriële oplossing!

De juiste keuze van een schakelkastkoeling betaalt zich in harde euro’s terug!

Uitval / storing van schakelkasten, verdeelkasten, besturingskasten ed. heeft grote gevolgen voor ieder industrieel bedrijf. Machines vallen stil, kosten lopen door. Géén of een slecht gekozen koeling is een veelvoorkomende oorzaak.

Fiktech B.V. levert wereldwijd sinds ruim 15 jaar effectieve oplossingen voor het conditioneren van schakelkasten op basis van Vortex-koelers t.b.v. kritische applicaties.

Kort geleden nog werd weer een probleem met een Airconditioner t.b.v. de conditionering van een RVS besturingskast – opgesteld in de productieruimte van een voedingsmiddelenbedrijf – opgelost.

Geavanceerde zoutwatertests hebben aangetoond dat condensors met een corrosie-werende laag maar liefst tot acht keer langer meegaan dan condensors zonder die laag. Zo’n roestwerende laag is geen luxe, zéker in een industriële omgeving waar agressieve dampen aanwezig zijn. Echter ook dan is het een kwestie van tijd voordat er storingen in een Airconditioner optreden.
De FIKTECH Vortex Koelers zijn voorzien van een RVS vortex buis waarin perslucht wordt omgezet in koellucht. Hiermee voert u – door de elektrische componenten afgegeven – warmte af naar de omgeving. Óók stof en vocht worden uit de behuizing geweerd! De perslucht verdeelt zich in twee stromen: koud en warm. De koude lucht spoelt de warme lucht onder een licht overdruk uit de schakelkast.
De betreffende – defecte – Airconditioner is inmiddels vervangen door een Vortex Schakelkastkoeler.
Méér weten? > https://www.fiktech.nl/producten/vortex-schakelkast-koeler

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Fiktech: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen béter. Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler, Luchtmes, Beluchtingschijf, Vacuumpompen, ATEX terugslagklep, Zijkanaalventilator, Pneumatisch... Lees meer