Voor elke tank de juiste deksel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Voor elke tank de juiste deksel
Article image of: Voor elke tank de juiste deksel
Article image of: Voor elke tank de juiste deksel

Deksels zijn onmisbaar om tanks te inspecteren, producten aan het proces toe te voegen en de tanks te reinigen. Voor iedere toepassing is er een bepaald soort deksel. Van grote mangatdeksels tot kleinere inspectie- of handgatdeksels. Wij leveren glas- en drukdeksels van Zorzini, Zimmerlin en Fratelli Laveggi. Onlangs is ons assortiment Laveggi deksels uitgebreid, vandaar dat we dit merk extra uitlichten.

De toepasgebieden van inspectie- en mangatdeksels
In de foodindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van tanks. Op elke tank waarin gekeken en/of iets aan het productieproces toegevoegd moet worden wordt een deksel geplaatst. Daarbij wordt de deksel gebruikt om de tank te reinigen. Dit betreft opslag- en procestanks én punten in de proceslijn. De deksels sluiten aan op de vorm van de mantel. Aan de boven- en onderkant van tanks, worden doorgaans naar buiten toe openende deksels geplaatst. Hierdoor zitten de deksels bij het toevoegen van materialen of het binnentreden van de tank niet in de weg.

Verschillende soorten deksels
Doordat er veel verschillende soorten toepassingsgebieden zijn, zijn er veel verschillende soorten deksels verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld deksels die druk moeten weerstaan en deksels die niet aan hoge drukkrachten onderhevig zijn. In sommige procestanks wordt er druk opgebouwd tijdens het proces. Het is dan noodzakelijk dat het deksel deze druk kan weerstaan, zodat er geen drukverlies optreedt langs de deksel. Fratelli Laveggi heeft diverse uitvoeringen drukbestendige- en drukloze deksels in het assortiment. Het soort sluiting is afhankelijk van het type deksel. Een ovaal mangat (naar binnen openend) heeft een andere sluiting dan een rechthoekig of rond mangat. Daarnaast hebben drukdeksels meer sluitingen dan een drukloze deksel.

Uitgelicht: D26 deksel van Laveggi
Eén van de meest populaire deksels op dit moment is de D26 van Fratelli Laveggi, omdat deze glasdeksels een drukbereik hebben van -1/+3 bar. Met afmetingen van DN300 tot en met DN600 zijn deze deksels op diverse tanks toe te passen. Op aanvraag wordt er polycarbonaatglas gemonteerd, bestand tegen temperaturen boven de 150°C.

Ruime keus Fratelli Laveggi deksels
Bekijk ons assortiment Laveggi deksels en neem contact met ons op, zodat u er verzekerd van bent dat u de juiste deksels voor uw productieproces toepast. Wij geven u graag aanvullende informatie over de verschillende soorten deksels en hun toepassingsmogelijkheden.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Voor elke tank de juiste deksel

Montakon BV

Montakon is sinds 1986 de technische groothandel voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij bieden alles voor de specialist onder één dak. Zo hebben wij een breed online assortiment met meer dan 30.000... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer