Volautomatische Logdos Palletafvulmachine voor Drums

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volautomatische Logdos Palletafvulmachine voor Drums

Greif-Velox Logdos zal op Interpack 2008 (HAL 12 / C22) haar nieuwe Volautomatische Palletafvulmachine, type K-DOS A voor Cans, Drums en IBC`s presenteren.
Deze hypermoderne palletafvullijn is voorzien van een CCD camera voor een image bereik van 1.500 x 1.160 mm. waarmee de afvulopeningen van de op de pallet gepresenteerde verpakkingen in volautomatische doorgang kunnen worden gedetecteerd, vastgelegd en afgevuld. De afvullans wordt geheel computergestuurd na een opname door de camera d.m.v. het door Greif-Velox ontwikkelde BRIS X/Y/Z coördinaten software van vulopening naar vulopening bewogen.

De Afvulmachine uitvoering, K-DOS-A is dan ook een doorontwikkeling op de al zeer succesvolle K-DOS palletafvullijn.

De volautomatische afvulsectie is optioneel uit te breiden met een volautomatische uncapsectie voor de afvulsectie en een capsectie achter de afvulsectie, waardoor een volautomatische Palletafvul- en sluitlijn wordt gecreëerd. De uncap- en capsectie zijn op exact hetzelfde principe als de afvulsectie gebaseerd en eveneens van een eigen CCD camerasysteem voorzien.

Het volautomatische systeem is geschikt voor een output van 60-70 Drums / uur.

Een dergelijke volautomatische palletafvullijn kan verder nog worden uitgebreid met automatische palletmagazijnen, palletiseersystemen, stretchwrap of strapsystemen uit het leveringsprogramma van Greif-Velox.

Geschreven door

12Pack BV

12Pack BV is een ingenieursburo en technische handelsonderneming gespecialiseerd in verpakkingsmachines, afvulmachines (volumetrisch en op gewicht), doppensluitsystemen, inductiesealsystemen en etiketteersystemen. Lees meer