Vlinderkleppen voor toepassing in voedingsmiddelenindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vlinderkleppen voor toepassing in voedingsmiddelenindustrie
Article image of: Vlinderkleppen voor toepassing in voedingsmiddelenindustrie

KSB heeft voor zijn vlinderkleppen van de serie Isoria een nieuw type manchet op de markt gebracht. Het nieuwe product wordt gefabriceerd van gehydrogeneerd acrylnitrilbutadieenrubber (HNBR) en is gecertificeerd overeenkomstig de eisen van de Europese verordening voor de voedingsmiddelenindustrie (EG) 1935/2004. De nieuwe goedkeuring vergroot de toepassingsmogelijkheden van de serie, die al is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration).

De manchet NH (HNBR) is geschikt voor alle voedingsmiddelentoepassingen, waarbij dierlijke, plantaardige of minerale oliën alsmede zure vloeibare producten worden verwerkt. Het product is bestand tegen koolwaterstoffen en leent zich daarnaast door de hoge mate van slijtvastheid voor toepassing bij vaste stoffen houdende vloeistoffen. Door de selectieve hydrogenering van het nitrilrubber (NBR) is het HNBR aanzienlijk temperatuurbestendiger. Vlinderkleppen met manchetten die zijn vervaardigd op basis van de nieuwe receptuur (NH), zijn toe te passen in vloeistoffen met een maximum temperatuur van 150 °C.

De centrisch gelagerde zacht afdichtende serie Isoria is leverbaar voor de nominale afmetingen DN 40 tot DN 1000. KSB produceert voor de voedingsmiddelensector nog andere manchetmaterialen, die voldoen aan de verschillende eisen van de Europese verordening voor de voedingsmiddelenindustrie (EG) 1935/2004 en van de FDA. Voorbeelden hiervan zijn de manchetten van EPDM en van witte nitril voor de drankenindustrie.

KSB is een van de weinige afsluiterproducenten ter wereld, die zijn elastomeren zelf ontwikkelt en produceert. KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Geschreven door

KSB Nederland BV

Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer