Verwarmde Börger-lobbenpomp voor vetten met een hoog smeltpunt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
87 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verwarmde Börger-lobbenpomp voor vetten met een hoog smeltpunt

Het transporteren van harde vetten met een hoog smeltpunt stelt extreem hoge eisen aan de pomptechnologie. Een fabrikant van diervoeder gebruikt een Börger draaizuigerpomp met verwarmd pomphuis voor het transporteren van geharde palmvetten met een smeltpunt van 58 ° C.

Hoogwaardige vetten en oliën vormen een belangrijk onderdeel van modern diervoeder. Een producent van diervoeder gebruikt ook geharde palmvetten voor zijn producten.. Het heeft een smeltpunt van 58 ° C. Bij deze temperatuur en waarden onder deze temperatuur hardt het vet uit. Het palmvet wordt aangevoerd in verwarmde tankwagens en door een pomp naar de productie-installatie getransporteerd voor verdere verwerking. Om een probleemloos transport te garanderen, dient het vet een temperatuur van 80 – 90 ° C te hebben.

Om te voorkomen dat de temperatuur van het medium daalt en de leidingen verstopt raken, worden alle leidingen en afsluiters verwarmd. Voorheen werd voor het transport van het harde vet een verwarmde enkelwormpomp gebruikt. De diervoederfabrikant besloot deze pomp te vervangen door een Börger lobbenpomp. De reden hiervoor was de consequent positieve ervaring met Börger-pompen die worden gebruikt voor andere taken in het productieproces en de mogelijkheid om Börger een op maat gemaakte pomp te laten produceren.

Börger lobbenpompen
Met het brede spectrum van 24 pompgroottes (debieten van 1 – 1.600 m³ / h), een grote keuze aan apparatuur en extra onderdelen, is Börger in staat pompen te bouwen die perfect geschikt zijn voor elke afzonderlijke toepassing. Rotoren van verschillende materialen, pomphuizen van grijs gietijzer, roestvrij staal, aluminium of Hastelloy, diverse mechanische afdichtingssystemen van veel verschillende materiaalcombinaties geven slechts een idee van de grote verscheidenheid aan Börger lobbenpompen.

De lobbenpompen zijn vooral geschikt voor het transporteren van verschillende media. Zowel vloeibare als stroperige of abrasieve verpompte media kunnen moeiteloos worden getransporteerd, ook chemisch agressieve stoffen vormen geen probleem.

Verwarmd pomphuis
Besloten is om de duplex RVS lobbenpomp, naast het met stoom verwarmbare deksel, uit te voeren met een verwarmd pomphuis zodat het palmvet niet te laten stollen in de pomp. Op deze manier is de mediumtemperatuur van 80 – 90 ° C, die nodig is voor het transport van het harde vet, gegarandeerd. Heet water zorgt ervoor dat het pomphuis wordt verwarmd. Als alternatief kan ook hete stoom of thermische olie worden gebruikt voor verwarming. Omdat de pomp niet de hele tijd in gebruik is, worden de pomp en de leidingen met perslucht gereinigd nadat een vrachtwagen is geleegd.

De Börger lobbenpomp werkt al meer dan zeven jaar betrouwbaar en probleemloos en biedt de hoogste mate van bedrijfszekerheid.

Maximaal onderhoudsgemak
Dankzij het “Maintenance in Place” (MIP®) -concept kunnen de slijtagedelen die worden belast door de verpompte media ,eenvoudig en direct op de locatie van de pomp worden vervangen door het bedieningspersoneel en zonder de noodzaak om leidingen en de aandrijving te verwijdere. Op deze manier is het systeem zeer snel als in een nieuwstaat.

Geschreven door

Börger Benelux

Börger Benelux, uw partner voor alle lobbenpomp applicaties Lees meer